3 tips voor de beste fietsendrager

Indien je graag je fiets bij je hebt wanneer op reis gaat of op vakantie? Dan ben je goed onderweg met een behoorlijke fietsendrager. Indien je beschikt over een fietsendrager brengt dit voordelen met zich mee. Er zijn verschillende leveranciers die je zo een fietsendrager ten verkoop aanbieden. Bij jou is het altijd de kunst om goed na te gaan voor welke fietsendrager je gaat kiezen. In dit proces kun je gebruik maken van nuttige tips om ervoor te zorgen dat je de juiste fietsendrager koopt. Althans, een die de functionaliteiten bezit om te kunnen gebruiken. 

Het gewicht

Iets waarop je zeker moet letten is het gewicht van het aantal fietsen die je zult dragen. De draagcapaciteit van een fietsendrager geeft de juiste informatie weer. Als je van plan om maar een fiets te dragen, dan maakt dit niet zoveel uit. Indien het gaat om meer dan twee, dan is dit wel vereist. Wat je zeker moet meenemen is dat racefietsen aanzienlijk lichter zijn dan de normale fiets. Aan de andere kant zijn elektrische fietsen veel zwaarder dan de normale fiets. Aan de hand van hoeveel en welke fietsen je zult dragen, kun je een uitkiezen. 

Zacht materiaal voor de houder

Doorgaans zijn de houders van fietsendragers van rubber gemaakt. Indien je wil voorkomen dat je fiets geen krassen of op een similaire beschadigd raakt, kun je ervoor kiezen om extra zacht materiaal te plaatsen tussen het frame en de houder. Op die manier ben je er zeker van dat je fiets de glans niet zal verliezen. De speciale zacht materialen kun je in de meeste gevallen ook bij een fiets shop verkrijgen. Er zijn verschillende soorten beschermers op de markt. Sommigen zorgen ervoor dat, wanneer het om een carbon frame gaat, de druk op een integrale manier verdeeld wordt over de gehele klem van de fietsendrager. Wil jij je fiets graag in dezelfde staat behouden als hoe je het gekocht hebt, dan kun je het best gebruik maken van zacht materiaal. Indien je moeite hebt om deze aan te brengen, kun je altijd assistentie vragen bij de shop waar je je fiets gekocht hebt.

Let op het model  

Er bestaan verschillende modellen fietsendragers. Het is belangrijk dat je wel de juiste aanschaft. Niets is zo lastig als je een fietsendrager gekocht die minder of helemaal niet bruikbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen fietsendrager die inklap- of opvouwbaar is. Welke van de twee je moet kiezen hangt van verschillende factoren. Daarom is het altijd lastig om een specifieke fietsendrager aan te bevelen. Verder is het ook goed om voor een model fietsendrager te kiezen die geschikt is voor alle types fietsen en banden. De Pro User fietsendrager is daar een goed voorbeeld van. De Pro user is, los van een grote gebruiksvriendelijkheid, ook nog draagbaar in een opbergtas. Verder zijn de Pro User hulpstukken uitstekend te combineren. Indien je meer informatie wenst te hebben over het soort model fietsendrager, kun je dit eveneens navragen bij de shop. Je zult op een inzichtelijke manier onderricht worden over de verschillende mogelijkheden die een bepaald model fietsendrager biedt.