3 tips voor het goedkoopste internet thuis

tips goedkoopste internet thuis

 Een snelle internetverbinding thuis is onmisbaar tegenwoordig. Niet alleen is het aantal apparaten wat is aangesloten op het netwerk thuis explosief gegroeid. Ook werken we de komende jaren naar verwachting steeds meer vanuit huis. Niet alleen moet de internetverbinding snel en stabiel zijn. Je wilt ook zo min mogelijk voor de internetlijn betalen! Hoe vind je het goedkoopste internet voor jouw huishouden? In dit artikel vind je drie handige tips die je hierbij helpen. 

Tip 1: gebruik een online vergelijker

Een van de makkelijkste manieren om een goedkoop internetabonnement te vinden, is het gebruik van een online vergelijker. Voer je gegevens in binnen de vergelijker en laat de tool bepalen welke provider het gunstigste abonnement biedt. Je kunt het abonnement vaak direct vanuit zo’n tool aanvragen bij de provider. Zo verzeker je jezelf van de laagste prijs. Vaak blijkt een budget provider de voordeligste optie te zijn. Zoek ook eens naar aanbiedingen op deze website.

Tip 2: combineer verschillende diensten met elkaar

Niet alleen het gebruik van een online vergelijker helpt je te besparen op de kosten voor vast internet thuis. Ook is het raadzaam om voor een alles-in-1 pakket te kiezen. Combineer mobiele telefonie, televisie en vast internet bij dezelfde provider. Bij zo’n alles-in-1 pakket wordt je vaak een aantrekkelijke korting aangeboden. Daarnaast profiteer je van verschillende extra’s. Denk aan extra zenders, meer mobiele data, enzovoorts. Onder meer KPN en Vodafone/Ziggo bieden deze optie aan. 

Tip 3: kies niet direct voor het snelste internet

 Het kan verleidelijk zijn om direct voor het snelste internetpakket te kiezen. Dit is echter niet per definitie de beste keuze. Soms heb je dat snelle internet helemaal niet nodig en volstaat een iets minder snel pakket. Op internet vind je handige overzichten van de internetsnelheid die je nodig hebt voor het uitvoeren van verschillende taken op je computer of game console.