3 tips voor het inrichten van je woonkamer

Het inrichten van een huis is altijd een ingewikkelde taak. De woonkamer is vaak de ruimte waar alle verschillende bewoners van het huis samenkomen. Hierdoor moet iedereen dus tevreden zijn met de sfeer en de inrichting ervan. Dit kan vaak nog wel een hele uitdaging zijn. Daarom bevat dit artikel de 3 tips voor het inrichten van je woonkamer. 

Algemene tips

Voor we beginnen met de 3 cruciale tips hierbij een paar algemene tips die kunnen helpen bij het inrichten van de woonkamer. Zorg dat alle bewoners van het huis worden betrokken bij de inrichting. Mocht je bijvoorbeeld net gaan samenwonen of nieuwe huisgenoten krijgen zorg dan dat zij ook iets te zeggen hebben over de inrichting. Zo kunnen jullie rekening houden met elkaars wensen en op die manier creëer je een ruimte waar iedereen graag is. Daarnaast is het goed om rekening te houden met voldoende zitplekken voor de TV of aan tafel. Hoeveel mensen moeten er tegelijk gebruik kunnen maken van de woonkamer? Hou hier rekening mee bij het inrichten. Het is altijd belangrijk om eerst te kijken naar wat er allemaal in de woonkamer moet komen te staan en daarna pas welke spullen er gekocht moeten worden. 

Tip 1: Doe inspiratie op

Het inrichten van een woonkamer kan erg lastig zijn. Misschien weet je nog niet eens goed wat je mooi vindt of waar je moet beginnen. Het is altijd fijn om een eenheid te hebben in de woonkamer dus ga eerst opzoek naar een stijl die iedereen in het huis mooi vindt. Ideeën voor inrichting en stijl zou je kunnen vinden om Pinterest of bijvoorbeeld op Google aan de hand van zoekwoorden. Voor de meubels is het ook goed om te kijken wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld een echte ‘hangbank’ of een bank waar je actief op kan zitten. Hierover kan je inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Meubelzorg.nl of ga eens naar een winkel als de Ikea. 

Tip 2: Zorg voor voldoende ruimte

Meer is minder. Je zou je hele woonkamer vol kunnen zeggen met meubels en kleine accessoires. Voor iedereen een relaxfauteuil voor de TV en een veel te grote tafel in de woonkamer, maar de ruimte moet nog wel functioneel zijn. Misschien dat iedereen op deze manier wel kan zitten, maar het is lastig om je snel voort te bewegen in de woonkamer. Zorg daarom voor goede afstemming tussen de meubels. Zo kunnen de stoelen van de tafel ook worden gebruikt om vanaf TV te kijken en kan je ook met je bord op schoot op de bank avondeten. 

Tip 3: Zorg voor eenheid

Zorg dat je bij de inrichting van je woonkamer een eenduidige stijl aanhoudt. Denk bijvoorbeeld een bohemian, industrial of romantisch. Zorg voor goede combinaties in kleuren. Kies bijvoorbeeld 2 neutrale kleuren en een uitgesproken kleur. In deze 3 kleuren probeer je zoveel mogelijk te blijven. Op die manier ontstaat er een eenduidige stijl en zal de ruimte rustig ogen. Zorg dat er niet teveel kleine accessoires bij elkaar staan en dat alles in verhouding is met elkaar. Houd hierbij ook rekening met de wensen van andere bewoners. 

Als je met al deze tips rekening houdt hebben jullie binnen mum van tijd een leuk ingerichte woonkamer in jullie huis.