3 tips voor het kiezen van de juiste energieleverancier

kiezen energieleverancier

3 tips voor het kiezen van de juiste energieleverancier

Voor het eerst een energieleverancier kiezen of ben je van plan om over te stappen naar een nieuwe aanbieder? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waarop je moet letten. Een energieleverancier kiezen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wel is het aangeraden om de tijd te nemen, zodat je diverse energieleveranciers met elkaar kunt vergelijken. Een aantal belangrijke punten waarop je moet letten zijn:

  • Energietarieven
  • Bereken op basis van jouw verbruik de totaalprijs
  • Duurzaamheid
  • Voorwaarden
  • Klantenservice

Voor iedereen die van plan is om zich aan te sluiten bij een nieuwe energieleverancier geven we in dit artikel 3 handige tips. Ga na het lezen van onderstaand artikel naar deze website om energie aanbieders te vergelijken.

Tip 1. Energietarieven

Voor veel mensen is het energietarief een van de belangrijkste redenen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Een lager tarief bespaart je al snel enkele tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar. Het vergelijken van de energietarieven bij verschillende aanbieders is dan ook belangrijk.

Tip 2. Looptijd

Een ander belangrijk punt bij het kiezen van een energieleverancier is de looptijd van het contract. Je kunt kiezen voor een jaarcontract, maar ook een contact met vaste tarieven en een looptijd van 3 jaar is bijvoorbeeld mogelijk. Als je verwacht dat de energieprijzen de komende jaren gaan stijgen, dan is het verstandig om een langer contract te kiezen. Verwacht je dat de energieprijzen dalen? Dan is een jaarcontract ideaal. Ook heeft een jaarcontract als voordeel dat je jaarlijks kunt vergelijken en overstappen om altijd het goedkoopst uit te zijn.

Tip 3. Duurzaamheid

Vind je het belangrijk dat de stroom die je verbruikt duurzaam is opgewekt? Dan wil je natuurlijk kiezen voor een duurzame energieleverancier. Er zijn tegenwoordig veel leveranciers die duurzame stroom produceren of inkopen. Door te vergelijken maak je de meest duurzame keuze.