3 verrassende Gin tonic recepten

Een goed feest met verrassende hapjes, ander lekker eten en goed gevulde cocktailglazen: wie wil dat nou niet? Het lievelingsdrankje op zo’n feest? Dat verschilt per persoon: sommigen gaan vol overtuiging voor de Cuba Libre (Rum Cola), anderen kiezen een leuke mix met bijvoorbeeld Aperol of Campari. Een klassieker is Gin Tonic. Het recept is simpel: een deel gin, twee delen tonic. Tanqueray of Hendrick’s, en dat dan samen met Schweppes of Fever-tree. Een beetje ijs erbij, en klaar is Kees. Hoewel? Wie extra wil uitpakken op zo’n feest maakt zijn Gin Tonic natuurlijk extra verrassend en speciaal!

Gin en Tonic met fruit, een smaakvolle combi.

Wanneer je een speciale Gin Tonic wilt maken, zorg dan allereerst voor de juiste gin tonic glazen. Gin Tonic uit het juiste glas smaakt zoveel beter dan wanneer het uit een gewoon glas gedronken wordt. Je kunt ervoor kiezen je Gin Tonic extra fruitig te maken: dit kan bijvoorbeeld door aan een Gin Tonic als toevoeging sinaasappel of grapefruit toe te voegen. Niet alleen de partjes kunnen gebruikt worden, ook kun je van het sap ijsklontjes maken. Dit zorgt voor extra smaak, en ziet er bovendien ook nog eens ontzettend feestelijk uit. Ben je meer van het zoet dan van het zuur? Dan kun je dit doen met bijvoorbeeld citroensap.

Een kruidige Gin Tonic, met peperbollen en munt

Ben je niet zo’n zoetekauw of heb je meer trek in een lekkere kruidige Gin Tonic? Kies dan bijvoorbeeld voor een Gin Tonic waaraan je roze peperbollen en een stukje munt toe voegt. Ook bijzonder lekker voor wie van een kruidige smaak geniet: de combinatie van thijm en kardemom, een soort gember. Wie het beste van beide werelden wil kiest voor kruidnagel en sinaasappel. Uiteindelijk is het belangrijk om één ding goed te onthouden: het maken van een cocktail is voor een groot deel persoonlijke smaak. Experimenteer vooral met verschillende kruiden om jezelf en je smaakpapillen te verrassen.