4 dingen waar je op moet letten bij het huren van een aannemersbedrijf

Grote projecten zoals een aanbouw, uitbouw of verbouwing zul je niet vaak aangaan in je leven. Het gaat dan om een groot en kostbaar project waar veel bij komt kijken en waarbij je veel beslissingen moet nemen. Een belangrijk onderdeel van zo’n project is het kiezen van een aannemer waarmee je in zee gaat. De keuze voor een aannemer is een belangrijke, omdat hij of zij het project zal gaan uitvoeren. Je wilt zeker weten dat iemand goede kwaliteit levert binnen de afgesproken termijn, en dat hij of zij betrouwbaar is. In dit artikel leggen we je uit waar je precies op moet letten bij het kiezen van een aannemer. 

  1. Controleer de achtergrond van de aannemer 

Iedere aannemer kan uiteraard een keer een fout maken, maar door de keuze voor een aannemer zorgvuldig te maken, kun je de kans op een fout verkleinen. Kijk bij het kiezen van een aannemer verder dan alleen de website en de offerte. Zoek bijvoorbeeld uit hoe lang het bedrijf al bestaat, en vraag of ze de resultaten van eerdere projecten willen delen. Vaak zijn er online ook reviews te vinden – zeker wanneer mensen slechte ervaringen hebben gehad. 

  1. Kies voor een garantie 

Het is altijd verstandig om voor een aannemer te kiezen die bereid is om een garantstelling tegen faillissement aan te gaan. Als een aannemer hiervoor kiest, is er voor jou de garantie dat bij een faillissement de bouw in ieder geval wordt afgerond en je het geld dat je hebt geïnvesteerd niet kwijtraakt. Ook is het belangrijk dat jouw aannemer een CAR-verzekering wil afsluiten: deze verzekering dekt het bouwwerk gedurende de bouw tegen brand, aansprakelijkheid naar derden, schade aan jouw eigendommen en de materialen die gebruikt worden. 

  1. Volg je gevoel 

Een goed gevoel is belangrijk. Het verbouwen van je huis is een persoonlijke investering en een groot project. Kies daarom een aannemer die niet alleen op papier, maar ook qua gevoel bij je past. Heb je geen goed gevoel bij de aannemer, dan moet je het project ook zeker niet aangaan met dit bedrijf. Een aannemer komt namelijk wekenlang bij je over de vloer en in jouw persoonlijke ruimte. Het is dan onprettig als dit geen goede match op persoonlijk vlak is. 

  1. Neem de tijd 

Het allerbelangrijkst is dat je de tijd neemt bij het kiezen van een aannemer. Kijk goed naar de achtergrond van de aannemer, certificeringen en referenties. Het kost wat tijd om dit uit te zoeken, maar bij een project van waarschijnlijk duizenden euro’s is het waardevol om wat tijd te investeren, zodat je de juiste keuze kunt maken. Probeer minimaal drie offertes aan te vragen zodat je goed kunt vergelijken en wees selectief. Dan kun jij binnen een mum van tijd genieten van een prachtig uitgevoerd project! 

Een aannemer kiezen is niet iets dat je zomaar doet. Neem daarom de tijd, doe onderzoek, vraag om een garantie en volg vooral je gevoel. We wensen je vast veel plezier met je toekomstige project!