4 redenen voor het uitbesteden van jouw ICT

IT uitbesteden is de afgelopen jaren meer geaccepteerd geworden, omdat de voordelen ervan tastbaarder zijn geworden voor bedrijven van elke omvang. IT-outsourcing betekent niet langer alleen webontwikkeling; IT-outsourcingsbedrijven kunnen zoveel meer aan.

Verbeterde beveiliging en bewaking

Bijblijven met de technologie die nodig is om uw bedrijf te beschermen is duur en tijdrovend. Professionele IT-providers werken met meerdere klanten in veel branches en moeten op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van die branche. Door een gerenommeerde IT-provider zoals Asista.nl zal de beveiliging tegen malware, zero-day hacks en andere inbraken up-to-date zijn. Het is hun taak om hun beschermingsprogramma’s voortdurend te controleren en bij te werken.

Focus op kernactiviteiten

Ongeacht de grootte van uw instelling of bedrijf, zou geen enkele verpleegkundige of arts ooit de IT-afdeling moeten bellen om te vragen waarom hun EPD niet goed werkt of waarom hun printers niet werken. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van interne IT-middelen, is het belangrijk dat alles in het bedrijf goed functioneert, inclusief alle IT. Door IT-taken en werkzaamheden uit te besteden aan Asista.nl, kunnen werknemers zich concentreren op hun kerntaken en verantwoordelijkheden.

Nieuwe technologieën

Het is ietwat naïef om te denken dat een enkele IT-medewerker op de hoogte kan blijven van alle nieuwe technologische ontwikkelingen. Innovatie en automatisering zijn de huidige pijlers van IT-technologie; degenen die in het middelpunt van deze creatieve golf staan, werken meestal in denktanks of bij bedrijven die zich uitsluitend bezighouden met het maken van IT-ontwikkelingen. Geen enkele medewerker kan daarom een materiedeskundige zijn voor alle verschillende IT-gebieden die een bedrijf nodig heeft. Vaak is wel specialisatie mogelijk, bijvoorbeeld een specialisatie in het opzetten en beheren van servers, gebruikersondersteuning en applicatiebeheer. Het uitbesteden van IT kan daarom bijzonder handig zijn voor een bedrijf, wanneer er geen IT-specialisten bij het bedrijf in dienst zijn.

Vergeet de cloud niet

Het verplaatsen van uw datacenters naar de cloud biedt u een enorm voordeel. Ten eerste maakt het uw gegevens veiliger. Cloudopslag faalt niet en met virtuele replicatie repliceren uw gegevens zichzelf 24/7 als er een storing optreedt in uw netwerk. Cloudruimte is daarnaast ook schaalbaar. Gebruik zo veel of zo weinig als u nodig heeft en u kunt alleen betalen voor de gebruikte services.