5 tips bij het kiezen van een opleiding

Het kiezen van een opleiding kan nogal een moeilijke opgave zijn. Je wilt namelijk iets vinden wat je bij past, maar het moet ook financieel voldoende opleveren. Wanneer je echt iets met je hart wilt doen, dan zijn er veel vacatures in de zorg. Als je juist een leidinggevende functie wilt bekleden dan kun je kiezen voor een management opleiding. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten opleidingen!

Word een HBO verpleegkundige

De verpleegkunde hbo opleiding is een opleiding die steeds populairder aan het worden is. Tijdens de corona pandemie is wel duidelijk geworden dat we veel verpleegkundigen missen in de zorg. Daarnaast is het loon ook verbeterd omdat dit niet langer kon. Als verpleegkundige kun je aan de slag in verschillende instellingen. Je leert tijdens de opleiding namelijk de basisprincipes van het vak. Zo zou je met deze opleiding in een ziekenhuis kunnen gaan werken, maar ook een verzorgingshuis of met gehandicapten werken behoort tot de mogelijkheden. Ook kun je er voor kiezen om met jong volwassen aan de slag te gaan. Dit kan op zowel psychisch vlak als in het medische gedeelte.

Wat kun je worden na deze opleiding?

Veel mensen gaan aan de slag in het ziekenhuis als ondersteunende factor van de doktoren. Echter kan het ook zo zijn dat je liever een ondersteunende factor biedt aan de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Daarnaast zijn er ook mensen die ervoor kiezen om met gehandicapten aan de slag te gaan. Je verandert dagelijks het leven van tientallen mensen die ook elke dag speciaal op je zitten wachten. Het is dankbaar beroep waarbij je een intensief contact hebt met de cli├źnten. Ook is het mogelijk om de ondersteunende factor te zijn bij een verzorgingshuis met ouderen. Het kan zijn dat je hier ook medische handelingen zoals bloedprikken mag gaan uitvoeren.