5 tips die helpen om slim te beleggen in cryptovaluta!

cryptovaluta

1.    Bekijk in welke cyclus de cryptomarkt zich bevindt.

In eind 2017 begin 2018 vloog de cryptomarkt door het dak. Eigenlijk alle cryptomunten zagen enorme groene cijfers. Maar alles komt tot zijn eind, hierna is de cryptomarkt enorm gedaald en later weer bijgetrokken. Na regen komt zonneschijn, ook bij het beleggen van cryptovaluta. Daarom is het belangrijk om te kijken of er momenteel sprake is van een ‘Bull’ (= positieve/groeiende) markt of een ‘Bear’ (= negatieve/dalende) markt.
Hou de koersen hierom goed in de gaten. Klik hier voor de Bitcoin koers.

2.    Hou emoties onder controle

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Zorg ervoor dat je altijd op basis van logisch nadenken en kalmte beslist. Niet op basis van angst of hebzucht. Dat klinkt misschien eenvoudig, maar zodra je er eenmaal in zit is het erg lastig om je hoofd koel te houden.
Onthoud: Buy Low, Sell High.

3.    Investeer in een cryptomunt waar jij in gelooft.

Er zijn veel verschillende soorten cryptomunten, die allemaal hun eigen koersen hebben. De twee bekendste zijn Bitcoin en Ethereum (Klik hier voor de Ethereum koers).

De verschillende munten hebben vaak ook verschillende functies. Voordat je gaat investeren in een munt is het belangrijk dat je weet wat het doel is, en daar zelf ook in gelooft.
Doe dus goed research. Niet alleen naar de koers, maar ook naar de munt en het team & de missie daarachter.

4.    Beleggen in cryptovaluta heeft veel overlap met beleggen in grondstoffen

Cryptovaluta en grondstoffen hebben veel met elkaar gemeen. Zo kunnen ze allebei gekocht worden om te gebruiken of om te investeren. Kijk hierbij, net als bij grondstoffen, naar de vraag en aanbod, maar ook naar de toegevoegde waarde die de munt levert.

5.    Investeer in meerdere cryptomunten

Het is belangrijk om in meerdere cryptomunten te investeren. Zo bouw je een goede cryptoportefeuille op. Hierdoor verspreid je het risico en kun je eventuele verliezen makkelijker opvangen als een andere munt wel flink aan het stijgen is.

Hou er altijd rekening mee dat je je geld kwijt kan raken. Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen.