5 tips om te besparen op de inrichting van je nieuwe huis

Het inrichten van je huis, zoals de woonkamer of je slaapkamer inrichten, kan flink in de papieren gaan lopen als je niet op de kleintjes let.

1. Gebruikte spullen besparen je flink

Inspiratie voor een nieuwe badkamer opdoen kun je prima doen in dumpzaken, via Marktplaats of bij voordelige sanitair groothandels. En je slaapkamer inrichten hoeft niet per se met splinternieuwe spullen. Ga een keer langs een kringloopwinkel bijvoorbeeld, waar je veel leuke slaapkamer meubels en benodigdheden kunt vinden om jouw slaapkamer in vintage-stijl mee te stylen.

2. Gebruik het internet slim en vergelijk prijzen

Door het internet optimaal te benutten kun je ook besparen op de uitgaven voor de inrichting van je nieuwe woning. Kijk bijvoorbeeld op goede informatieve websites om online inspiratie voor een nieuwe badkamer op te doen of spullen te zoeken voor in de woonkamer. De accessoires die je nodig hebt – denk aan meubilair, lampen, huisraad – koop je natuurlijk bij een online aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Hierop letten en goed vergelijken kan je al snel tientallen tot honderden euro’s opleveren. Vergelijk ook de prijzen voor een energieleverancier via internet. Door energiebedrijven op dezelfde punten te vergelijken, kom je een energieleverancier via goede vergelijkingssites al snel uit bij de voor jou meest geschikte energieleverancier.

3. Pak de kwast erbij

Een likje verf gebruiken is niet alleen relatief een voordelige, maar ook een effectieve manier om ruimtes, meubels of bijvoorbeeld de keuken in je nieuwe huis een compleet nieuwe look te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een meubelstuk in de hal of eetkamer in een gave kleur schilderen. Maar natuurlijk kun je ook complete ruimtes van een andere kleur voorzien. Een verfbeurt is niet door, maar levert wel een metamorfose op die zijn weerga niet kent.

4. Schakel de directe omgeving in

Tweedehands spullen kun je ook verzamelen in je directe omgeving. Vertel daarom vrienden, familieleden, collega’s en kennissen – als het even kan zoveel mogelijk personen – dat je gaat verhuizen. Vaak krijg je al snel gebruikte spullen aangeboden. Of gooi gewoon een balletje op in je directe omgeving, dat je altijd wel tweedehands huisraad kunt gebruiken. Wedden dat je van alle kanten materialen krijgt die je voor jouw woninginrichting kunt gebruiken?

5. Kies als het kan tijdloze meubels en materialen

Denken is vooruit denken. Ga daarom voor een woninginrichting, meubels en decoratie die er jarenlang tegenaan kunnen. Door te gaan voor tijdloos, hoef je minder vaak te vervangen en bespaar je een hoop geld uit!