5x waarom creditcards vergelijken

creditcards vergelijken

Als je een creditcard nodig hebt dan is het verstandig om niet automatisch ervoor te kiezen om deze bij je eigen bank aan te vragen. Het vergelijken van verschillende creditcard aanbieders kan je namelijk enorm veel voordelen opleveren, daarom hebben wij hieronder vijf redenen om creditcards te vergelijken op een rijtje gezet. Direct creditcards vergelijken? Ga naar Credit-cardaanvragen.nl/vergelijken

1. Goedkoopste

De prijzen van creditcards zijn erg verschillend. Voor vrijwel alle creditcards moet je jaarlijks een soort abonnementsprijs betalen. Gratis creditcards bestaan niet in Nederland, enkel af een “eerste jaar gratis” aanbieding. Afhankelijk van je wensen kan je kiezen voor een basic en dus goedkope creditcard of een duurdere creditcard met veel privileges.

2. Creditcard van je bank is vaak niet de beste keuze

Hierboven hebben we al eens kort genoemd dat een creditcard van je bank aanvragen niet de verstandigste keuze is. Maar waarom niet eigenlijk? Een nadeel is dat je deze creditcard nooit aan een andere betaalrekening van een andere bank kunt koppelen. Daarnaast heeft zo’n creditcard vaak ook geen extra voordelen, zoals verzekeringen, geschenken of spaarmogelijkheden. Tot slot krijg je bij de meeste banken een Mastercard creditcard, terwijl wanneer je gaat vergelijken de keuze hebt tussen Visa, American Express of Mastercard.

3. Welkomstcadeau

Als je een nieuwe creditcard aanvraagt dan is de kans groot dat je profiteert van een korting, extra spaarpunten, bestedingstegoed of zelfs een welkomstcadeau ontvangt. Hou bij het vergelijken dus rekening met het geschenk of de korting die je ontvangt als nieuwe creditcard gebruiker.

4. Check de verzekering

Bij sommige creditcards profiteer je altijd van een aankoopverzekering. De meeste spullen die je met je creditcard betaald zijn een bepaalde tijd verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Hou bij het vergelijken dus rekening met de verzekering.

5. Kosten buitenlandse betalingen

Veel mensen schaffen een creditcard aan voor betalen in het buitenland. Als je buiten Europa je creditcard gebruikt dan moet je betalen met de lokale valuta. De creditcard moet dus de euro omrekenen naar de lokale valuta. Voor het omrekenen wordt er een zogenoemde wisselkoersopslag belast. Deze opslag is een vast percentage, maar kan per creditcard aanbieder flink verschillen. Let dus ook op de wisselkoersopslag.