Aandachtspunten voor het kopen van goede sigaren

sigaren

Er worden dagelijks een behoorlijk aantal sigaren opgestoken in Nederland. Niet iedereen heeft evenveel waardering voor het roken van een sigaar, maar er zijn ook nog voldoende mensen die dat wel doen. Sigarenverkoop.nl geeft een aantal goede tips voor het kopen van een goede sigaar. 

Hoe ziet de sigaar eruit? 

Door te kijken naar de sigaar kun je zelf ook behoorlijk wat zeggen over de kwaliteit van de sigaar. Het dekblad, het blad waar de sigaar in gerold wordt, moet soepel en elastisch zijn. Dit dekblad is daarbij ook erg belangrijk omdat het apart wordt gemaakt van de overige onderdelen van de sigaar. De maat is ook nog een aandachtspunt. Een grote sigaar is niet per se beter, maar het zorgt wel voor een andere smaak. 

Waar komt de sigaar vandaan? 

Als beginnend sigarenroker kun je ook kijken naar de herkomst van de sigaar om zeker te zijn van een goede aankoop. Er kan namelijk een verschil zitten in de kwaliteit van de sigaren. Zo staan de Cubaanse sigaren bekend als een kwalitatief goede sigaar. Dit komt door de ervaring en deskundigheid van de bewoners in dat land. 

Textuur van de sigaar 

De textuur van de sigaar is ook een maatstaf waar de kwaliteit van de sigaar kan worden geplaatst. Dit doe je eigenlijk door gewoon heel simpel te voelen en zachtjes te knijpen in de sigaar. Als deze een beetje meegeeft is het prima, het is echter niet de bedoeling dat deze kraakt. Daarnaast mogen er ook geen harde stukjes in zitten. 

Vochtigheid van de sigaar

Als beginnend roker is het nog wel wat lastig om de vochtigheid van de sigaar in te schatten, maar dit zul je na verloop van tijd wel leren. De sigaar mag in ieder geval nooit kurkdroog zijn. Het probleem van kurkdroge sigaar is dat deze snel en ongelijk zal gaan branden, waardoor het direct een onaangename zure smaak zal geven.