Aanslag op witte tong verwijderen

witte tong

Heb jij last van een witte aanslag op je tong? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn veel mensen die deze kwaal ervaren. Het is niet gevaarlijk maar kan wel ongemakkelijke situaties met zich meebrengen. Zo kan het zijn dat het een slechte adem veroorzaakt. Daarnaast kan het ook duiden op een ongezonde mond, waar veel bacteriën zich ophopen op de tong. Er zijn verschillende oorzaken van het hebben van een witte aanslag. Benieuwd naar de oorzaken Klik hier en bekijk wat bij jou van toepassing is

Behandeling van een witte aanslag

Natuurlijk zijn er verschillende behandelingen die de aanslag op je tong kunnen verwijderen. Het is belangrijk dat er goed voor je gebit gezorgd wordt. Poets 2 maal daags je tanden. Gebruik mondwater en vergeet zeker niet om je tanden te flossen. Deze drie behandelingen zou iedereen standaard elke dag uit moeten voeren om je gebit fit en gezond te houden.

Met poetsen alleen verwijder je niet alle bacteriën in je mond waardoor je sneller een witte aanslag zal krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je een tongschraper in huis haalt. Dit is een handig hulpmiddel die je over te tong schraapt waardoor je overtollige aanslag weghaalt. Hierdoor houd jij je tong altijd gezond en verwijder je makkelijk en snel de witte aanslag op je tong.

Voorkomen beter dan genezen

Behandel je witte aanslag niet pas als je er zelf last van gaat hebben of als anderen er iets van zeggen. Behandel je gebit standaard beter waardoor bacteriën minder makkelijk de kans krijgen om zich te op te hopen op je tong. Het voorkomen van witte aanslag door het gebruik van mondwater, tongschraper, flossen en tandenpoetsen is gezonder en prettiger voor je dan dat je wacht totdat het weer zover is. Meer weten over de gezondheid van het gebit? Kijk dan eens op https://www.vraagdetandarts.nl/.