Alles wat jij altijd al wilde weten over Kenia rondreizen

Het begin van de rondreizen en de safari’s zoals we die vandaag de dag nog kennen, zijn lange tijd geleden in Kenia ontstaan. Bij miljoenen reizen heerst sinds de koloniale tijden al de drang om naar wilde dieren te zoeken op uitgestrekte savannes. Onder andere het bekende boek ‘Out of Africa’ van Karen Blixen uit 1937 heeft de fantasieën van vele mensen gevoed. Zij beschreef de adembenemende landschappen en avonturen in een mooie natuur vol met wilde dieren om te bewonderen. Kenia rondreizenzijn vandaag de dag nog steeds zeer in trek en hieronder lees je wat je altijd al hebt willen weten.

Wat kan je van Kenia rondreizen verwachten?

Eigenlijk begint een perfecte safaridag met het opstaan bij de ochtenddauw en dan direct met de geluiden van de Afrikaanse savanne om je heen. Afhankelijk van de type Kenia rondreizen die je hebt uitgekozen heb je ontbijt, ga je met een chauffeur of meerdere mensen op trip. Juist de tijden van zonsopgang en zonsondergang zijn de beste momenten om op zoek te gaan naar wilde dieren. Dan zijn ze namelijk het meest actief. Er zijn rondreizen die je privé kan doen, maar ook in groepen. En natuurlijk heb je keuze uit verschillende plekken, locaties, trips en aantal dagen dat je op pad bent. Je kan dus redelijk tot in detail je eigen rondreis samenstellen, afhankelijk van je wensen en natuurlijk het budget.

Wat is de beste periode om Kenia rondreizen te boeken?

De beste periode om de Kenia rondreizen te boeken is in de periode tussen juni en oktober. Waarom is dit de beste periode? Omdat het dan droog is waardoor wegen goed begaanbaar zijn. Ook is dit de periode waarin gnoes en zebra’s in de Masai Mara een grote trek houden. Dit doen zij op zoek naar drinkplekken en dat betekent ook dat de kans op het spotten van kuddes heel groot is.

Toch is de periode van november tot februari ook een mooie periode, zeker als je houdt van trekvogels. De natuur wordt groener door de regen maar het kan er ook enorm heftig regenen waardoor het net iets minder aangenaam is. In de periode van maart tot mei is er kans op zeer heftige buien en zijn onverharde wegen in de natuurparken vaak onbegaanbaar waardoor een safari vrij lastig is.

Wat moet je absoluut zien tijdens je rondreis in Kenia?

Eigenlijk zijn er ontelbaar veel mooie plekken die je moet bezoeken tijdens je rondreis in Kenia. Je hoeft je niet te beperken tot de natuur, want er zijn ook hele mooie parelwitte mooie stranden om te bezoeken. Maar er zijn als het gaat om de rondreizen prachtige plekken om te bezoeken, zoals de voet van de Kilimanjaro, het tropische regenwoud van Kakamega, verschillende traditionele stammen maar ook Lake Nakuru.

Kenia rondreizen zijn dus ontzettend divers en je kan eigenlijk alle kanten uit en zoeken naar een rondreis die perfect bij jou past. Je hoeft je niet te beperken tot de natuurreservaten, want je kan alle kanten op in het land. Het is een land dat vele gezichten kent en eindeloos veel mogelijkheden biedt. Ga afhankelijk van je wens in de zomermaanden of juist in de wintermaanden. Het voorjaar daarentegen is niet zo’n goede periode om het land te bezoeken vanwege de vele regenval.

Klik hier als je meer informatie wilt hebben.