Apple iPhones vergelijken: hier moet je op letten!

Op zoek naar een nieuwe iPhone? Dan is dit vast geen eenvoudige opgave. Het aanbod is ongelooflijk groot. Apple brengt jaarlijks verschillende modellen uit. Inmiddels heb je dan ook genoeg keus. Fijn, want zo weet je zeker dat er altijd wel iets voor je bij zit. Helaas betekent dit ook dat je heel wat vergelijkend onderzoek moet doen. Want welk model is het meest geschikt voor jou?

Vind je het lastig om een beslissing te maken en heb je inmiddels geen idee meer waar je op moet letten? Maak dan gebruik van de volgende tips en ontdek de Apple iPhone die bij jou past.

Budget 

Het is misschien niet het leukste om over na te denken, maar wel de keiharde realiteit. Een nieuwe telefoon is niet goedkoop. Je betaalt al snel honderden euro’s voor een goede smartphone. Daarom is het belangrijk om van tevoren je budget te weten. Als je een relatief klein budget hebt, is het verstandig om naar de oudere modellen uit te kijken. Zelfs de modellen van vorig jaar, denk bijvoorbeeld aan de iphone SE 2022, kunnen al honderden euro’s goedkoper zijn dan de modellen die pas op de markt zijn gebracht. Doe hier zeker je voordeel mee als je op de kleintjes wil letten. 

Zet jouw wensen op papier 

Voordat je de verschillende soorten iPhones met elkaar kunt vergelijken, is het eerst belangrijk om jouw persoonlijke wensen eens goed op papier te zetten. Waar moet de telefoon sowieso aan voldoen? Je bent hier waarschijnlijk omdat je een los toestel wilt kopen. Het fijne hiervan is dat je geheel vrij bent in deze keuze. Je zit niet gebonden aan de opties die de provider je geeft. 

Vraag jezelf in elk geval hoeveel intern geheugen de telefoon moet hebben. Hoe hoger het geheugen, hoe meer je ook zult moeten betalen. Meestal is een iPhone 64 GB voldoende als je enkele apps gebruikt en wat foto’s op wilt kunnen slaan. Maak je echter heel veel foto’s of gebruik je veel apps? Dan kies je voor een iPhone met net wat meer geheugen. 

Het fijne van Apple iPhones is dat er eigenlijk geen slechte bij zit. Alle telefoons beschikken over een prima camera, een fijn besturingssysteem en kunnen door jong en oud worden gebruikt. Het komt dus vaak op de kleine dingen aan, waardoor de ene telefoon net wat meer geschikt is dan de andere. 

Nieuw of tweedehands? 


Bedenk ook goed of je een geheel nieuw toestel wilt kopen of ook voldoende hebt aan een tweedehands exemplaar. Wil je bijvoorbeeld een iphone 11 wit kopen? Dan is deze zowel nieuw als tweedehands verkrijgbaar. Nieuw heeft voordelen, omdat je dan over garantie beschikt en je zeker weet dat deze er nog heel goed uitziet en als het goed is jaren mee zal gaan. Tweedehands is echter een stuk goedkoper. Wanneer je voor refurbished kiest, beschik je bovendien ook nog eens over enige tijd garantie. Zo geniet je van meer zekerheid tegen een lagere prijs.