Atomizer CO2

Een atomizer CO2 is een uitvinding voor je aquarium. Sterker nog, het is goed voor je aquarium. Met een atomizer CO2 blaas je namelijk CO2 je aquarium in. Dit wordt gedaan met een hoge druk. Daardoor wordt het leefklimaat voor alles in je aquarium bevorderd. Met een atomizer CO2 wordt er CO2 je aquarium in geblazen aan de hand van mist of bubbels. Welke van deze twee er onder hoge druk naar binnen worden geblazen, is afhankelijk van welke atomizer je kiest. Er zijn namelijk interne en externe atomizers.

Interne atomizer

De interne atomizer plaats je in het aquarium. Daarom wordt deze atomizer CO2 ook wel in-tank atomizer genoemd. Je hebt altijd zicht op je interne atomizer en zo weet je ook of deze goed werkt. Een nadeel is wel dat de interne atomizer CO2 snel vies wordt, omdat deze in het aquarium hangt. Het verschil tussen interne en externe atomizers is het materiaal van het membraan. Ook produceert de interne atomizer CO2 bubbels in het aquarium, waar de externe atomizer CO2 mist produceert.

Externe atomizer

De externe atomizer CO2 heeft het grote voordeel dat hij onzichtbaar is. Je bevestigt deze variant namelijk aan de slang. Zorg er dan dus voor dat de atomizer past bij de diameter van je slang. De externe atomizer is vaak beter bekend als de in-line atomizer. Je hebt een systeem nodig dat in staat is om zeer hoge druk uit te oefenen als je wil dat de externe atomizer CO2 goed werkt. Een nadeel van deze atomizer is dat je slecht kunt controleren of hij werkt.

Atomizer of diffusor?

Vaak worden een atomizer en een diffusor door elkaar gehaald. Het voornaamste verschil is dat het materiaal van het membraan van een diffusor anders is dan het materiaal voor het membraan van een atomizer CO2. Een diffusor produceert ook CO2 bubbels voor in je aquarium. Andere opties voor CO2 je aquarium in blazen zijn een ladder en een reactor. Welke optie het beste is, is een persoonlijke voorkeur.