Bikinitops: wat zijn de verschillen & hoe kun je ze vergelijken?

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we ook weer massaal gaan zwemmen. Als jij dit ook van plan bent dan is het als vrouw wel belangrijk dat je een passende bikini hebt. Niet alleen het broekje moet goed zitten, maar ook de top moet goed aansluiten. Er zijn veel verschillende bikinitops, dus hoe kies je welke top het beste is?

De pasvorm

Een van de grootste verschillen tussen bikinitops zijn de pasvormen. De ene bikini top is gevormd in een triangel, terwijl de ander als halter gemaakt is. Waar jij voor kiest is afhankelijk van een paar dingen. Zo is het afhankelijk van je cupmaat en je lichaamsvorm. Niet iedere vrouw heeft dezelfde vormen, zo heeft de een een zandloper figuur, een ander een peerfiguur en nog weer een ander een appel figuur. Natuurlijk zijn dit niet de enige soorten figuren die je kunt hebben, maar dit zijn een aantal voorbeelden hiervan.

Deze type figuren zijn zo belangrijk omdat mede door die figuren kun je erachter komen welke bikinitop het beste bij jou past. 

Hoe kun je ze nou precies vergelijken?

Bikinitops zijn moeilijk te vergelijken, dit komt omdat ze niet allemaal dezelfde pasvorm hebben. Wanneer jij een halter wilt vergelijken met een triangel top dan is dit best wel lastig. Dit komt omdat een halter vaak een hele andere pasvorm heeft dan een triangelvorm. Wanneer je wel twee dezelfde soorten tops hebt, dan kun je ze bijvoorbeeld vergelijken aan de hand van materiaal. 

Stel de ene top is van een hele dunne stof, dan is de kans dat deze na een duik verkeerd zit erg groot. Als je ook een top hebt met een wat dikkere structuur dan is de kans dat deze alles op zijn plaats houdt een stuk groter. Let op, vaak betaal je hier ook iets meer voor.