Boekhoudpakketten vergelijken

Ben je ondernemer en wil je je graag bezighouden met ondernemen én niet met de administratie? Dan is een goed boekhoudpakket een vereiste. Er zijn meerdere pakketten waar je uit kunt kiezen, maar welke past nu het beste bij jou? Je kunt hier boekhoudpakketten vergelijken én zo wordt boekhouden gemakkelijker dan ooit tevoren.

Waarom boekhoudpakketten vergelijken?

Boekhoudpakketten vergelijken is erg verstandig als je ondernemer bent. Een boekhoudpakket kan het leven namelijk een stukje gemakkelijker maken. Er zijn nog steeds veel ondernemers die hun administratie bijhouden in een Excel-sheet, maar dat is helemaal niet zo handig. Je bent er veel tijd aan kwijt en bovendien is het lastig om bij te houden wie al betaald heeft. Ook kun je niet zo gemakkelijk bepaalde data inzien. Al met al: dat is dus allemaal vrij lastig. Wie heeft wel of niet betaald? En heb je voor een aparte lijst nog weer alle crediteuren? En is het is ook overzichtelijk genoeg voor je boekhouder?

Er zijn veel redenen waarom je boekhoudpakketten kunt vergelijken. Zo kosten enkele pakketjes niet meer dan een tientje per maand en het scheelt je een hoop kopzorgen. Je boekhouder kan er bovendien sneller mee overweg en dat scheelt ook weer in de uren van je boekhouder én dus in kosten. Verschillende pakketten beschikken bovendien over handige apps, zodat je je administratie overal kunt uitvoeren. Hieronder beschrijven we de verschillende mogelijkheden.

Verschillende pakketten beschikken bovendien over handige apps, zodat je je administratie overal kunt uitvoeren. Daarnaast is online boekhoudprograma’s vergelijken tegenwoordig erg eenvoudig; het scheelt je niet alleen veel tijd, maar je vindt ook sneller goede boekhoudprogramma deals die aansluiten op jouw wensen en eisen.

Gemakkelijk je administratie bijhouden

Je administratie bijhouden is geen leuke taak en kan bovendien ook een flinke klus zijn. Hoe meer in- en uitgaande facturen je hebt, hoe meer werk je er ook van hebt. Als je meer dan 10 facturen per maand maakt wordt het al erg lastig om dat allemaal bij te houden in Excel. Boekhoudpakketten vergelijken wordt dan al bijzonder interessant. Immers kun je je administratie dan veel gemakkelijker bijhouden en dan hou je weer tijd over voor de belangrijke zaken, namelijk ondernemen.

Veel informatie beschikbaar

Wil je graag boekhoudpakketten vergelijken? Dan zijn er meerdere kwalitatieve pakketten waar je uit kunt kiezen. De meeste pakketten bieden ontzettend veel data. Zo zijn er zelfs pakketten waar je je resultatenrekening in kunt zien. Je hebt dan een maandelijks overzicht met de verschillende omzetten. Verschillende pakketten bieden ook informatie over de ICP- en btw-aangifte en dat maakt het leven natuurlijk een stukje gemakkelijker.

Bovendien kun je je crediteuren en debiteuren gemakkelijk in een overzicht plaatsen en kun je gemakkelijk inzien wie wel of niet betaald heeft. Je kunt op die manier ook weer inzien wie je snelst betalende klanten zijn en welke klanten minder snel betalen. Door deze grote hoeveelheid aan informatie kun je veel gemakkelijker werken en heb je weer tijd voor het echte ondernemen.

Boekhouden waar je wilt

Als je een vastzit aan een Excel-sheet, zal deze natuurlijk op je computer staan. Je kunt dit natuurlijk wel opslaan in een cloud, maar in principe is de basis altijd op je computer. Zodra je kiest voor een boekhoudpakket heb je daar niet langer last van: het programma is overal bereikbaar. Je kunt dus boekhouden op je computer, maar ook op je laptop of zelfs op je tablet. Ben je onderweg en wil je graag een factuurtje maken? Dan kan dat ook op je smartphone. Verschillende pakketten hebben zelfs mobiele apps en mobiele versies van hun boekhoudprogramma. Op die manier kun je dus overal je administratie doen zonder enige moeite.

Maandelijkse kosten

Een boekhoudpakket is natuurlijk niet gratis, maar kost gelukkig ook niet veel geld. Bovendien kun je geld besparen als je een goed pakket hebt. Je boekhouder hoeft er immers minder tijd in te steken en je kunt gemakkelijker zelf je btw- en ICP-aangifte doen. Natuurlijk zal je wel rekening moeten houden met maandelijkse kosten. Daarvoor kun je natuurlijk boekhoudpakketten vergelijken. Je hoeft dus geen duur programma aan te schaffen, maar je kunt simpelweg uitgaan van een maandbedrag. Als je je onderneming stopt, of je wilt kiezen voor een ander programma, kun je simpelweg stoppen met het programma. Je betaalt dus alleen voor de dienst als je dit nodig hebt.

Boekhoudpakketten vergelijken: eerst gratis proberen?

Boekhoudpakketten vergelijken via onze website is natuurlijk altijd gratis, maar wist je dat je bepaalde pakketten ook eerst kunt proberen? Verscheidene pakketten bieden een proefperiode aan. Zo kan je eerst kijken of het pakket bij je past voordat je ook maar een bedrag betaalt. Dat is natuurlijk ontzetten handig, want zodoende kun je zelfs meerdere pakketten proberen als je dat graag wilt.

Back-ups maken met een clouddienst

Wist je dat je je administratie maar liefst zeven jaar moet bewaren voor de Belastingdienst? Het is dus ontzettend belangrijk dat je je facturen en administratie goed bewaart. Verscheidene pakketten bieden ook back-updiensten. Zo kan je bijvoorbeeld al je facturen exporteren naar je computer, maar ook kun je automatische back-ups maken met een clouddienst. Zo kun je bijvoorbeeld automatische back-ups maken in Google Drive of Dropbox. Dit zijn gratis clouddiensten! Als je boekhoudpakketten gaat vergelijken kun je daar ook op letten als je dit handig vindt.

Administratie automatiseren

Je kunt je administratie ook deels automatiseren. Heb je periodieke facturen voor een bepaalde periode? Dan kun je deze automatisch inplannen en versturen op die data. Ook kun je herinneringen en aanmaningen geheel automatisch versturen. Sommige pakketten bieden zelfs koppelingen aan met incassobureaus. Heb je een klant die, ondanks meerdere verstuurde herinneringen en een aanmaning, niet betaalt? Dan kun je direct een incassobureau inschakelen via het programma. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Met bepaalde pakketten kun je zelfs je betalingen automatiseren door middel van een bankkoppeling. Is er een nieuwe transactie bijgeschreven op je rekening en matcht die het factuurnummer? Dan wordt de betaling automatisch geregistreerd. Op die manier kun je bijzonder eenvoudig je administratie bijhouden.

Boekhoudpakketten vergelijken: waar kan ik op letten?

Wil je graag boekhoudpakketten vergelijken? Dan zijn er natuurlijk verschillende zaken waar je op kunt letten. Via ons vergelijkingssysteem kun je gemakkelijk filteren op datgene wat jij belangrijk vindt. Op basis van jouw ondernemingsvorm en type administratie kun je gemakkelijk een keuze maken uit een van de pakketten. De meeste populaire programma’s van dit moment zijn toegevoegd aan het vergelijkingssysteem. Hier kun je op letten.

Wat voor type onderneming heb je?

Per type onderneming zijn er verschillende pakketten beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld een kleine zzp-administratie of heb je een groot bedrijf met meerdere personeelsleden? Het is natuurlijk logisch dat zzp’ers al voldoende hebben aan een klein pakket, terwijl grotere bedrijven liever kiezen voor een groter pakket. Via het vergelijkingssysteem kun je gemakkelijk filteren op deze mogelijkheden. Zo filter je alle pakketten weg die niet op jou van toepassing zijn.

Welke functies heb je allemaal nodig?

Als je boekhoudpakketten gaat vergelijken kun je ook filteren op verscheidene functies. Heb je bijvoorbeeld ook direct een CRM-systeem nodig? Of wil je er graag zeker van zijn dat er ook een mobiele app beschikbaar is omdat je veel zaken op je smartphone regelt? Dan kun je daar ook gemakkelijk op filteren.

Een bankkoppeling behoort bij verschillende pakketten ook tot de mogelijkheden. Je kunt je betalingen dan automatisch laten registreren. Als je zelf je btw-aangifte doet is een geïntegreerde btw-aangiftekoppeling ook bijzonder handig. Je hoeft dan niet aan je boekhouder te vragen of hij of zij je btw-aangifte wil doen. Dat scheelt ook weer in de kosten en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Talloze aanvullende opties

Als je boekhoudpakketten gaat vergelijken zal je merken dat er ook nog talloze andere aanvullende opties zijn. Zo kun je zelfs kiezen voor een geïntegreerde urenadministratie of kun je een ledenadministratie bijhouden. Laatstgenoemde kan handig zijn voor organisaties met leden. Dat zal niet voor elke onderneming nodig zijn, maar dat kan lonen voor bepaalde instellingen. Uiteraard kun je zelf gemakkelijk filteren op wat jij als ondernemer nodig hebt.

Boekhoudpakketten vergelijken

Met behulp van de bovenstaande informatie kun je ongetwijfeld gemakkelijk en snel boekhoudpakketten vergelijken. Kies natuurlijk altijd voor iets wat echt bij jou en je onderneming past. Het moet gemakkelijk zijn voor jou en het moet passen bij je onderneming. Verscheidene pakketten kun je eerst gratis proberen, omdat er een proefperiode is. Gedurende deze testperiode betaal je dus helemaal niets. Klik daarom gerust meerdere pakketten aan en meld je aan.

Vragen over boekhoudpakketten vergelijken?

Heb je nog vragen over boekhoudpakketten vergelijken? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met je keuze. Stuur je vragen door via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.