Bruikbare tips voor het afsluiten van televisie, internet en telefoonabonnementen

In dit digitale tijdperk heeft ieder huishouden meerdere abonnementen nodig. Er is veel vraag naar abonnementen en in een kapitalistische wereld betekent dat vanzelfsprekend dat er ook voldoende aanbod is. Om die reden kun je als kritische consument onderzoeken wat voor jou de beste deal is. Je kunt bijvoorbeeld internet en tv vergelijken. Daarnaast kun je ook telefoons vergelijken. Maar hoe vind je dan de juiste combinatie abonnementen? In dit artikel geven we enkele tips.

Onderzoek of je gebruik kunt maken van combinatiekorting

Heb je meerdere abonnementen tegelijkertijd nodig? Vind je het bovendien niet erg om al je abonnementen bij één provider af te sluiten? In dat geval is het verstandig om te zoeken naar combideals. Je kunt dan namelijk flink wat korting krijgen. Meestal staan de combideals aangegeven op de website van de provider. Vrijwel alle providers werken met combideals, maar het is wel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen.

Wat heb je precies nodig?

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is ook belangrijk om uit te zoeken wat je precies nodig hebt. Welke televisiezenders heb je nodig en met welke internetsnelheid ben je tevreden?

Wil je bijvoorbeeld alleen surfen op internet en misschien beperkt filmpjes streamen? Dan heb je meestal aan 20 Mbit/s al genoeg. Ben je een echte streamer en wordt het internet door meerdere mensen tegelijkertijd gebruikt? Dan heb je minstens 50 Mbit/s nodig. Dit is slechts een voorbeeld, maar het is onder meer belangrijk om te onderzoeken welke internetsnelheid je nodig hebt. Schrijf dit vooraf alvast op, want dan wordt het vergelijken tussen providers een stuk gemakkelijker.

Maak gebruik van een vergelijkingswebsite

Tegenwoordig zijn er ook meerdere vergelijkingswebsites actief. Het aanbod is namelijk groot en voor jou als consument wordt het dan al snel onoverzichtelijk. Op een onafhankelijk vergelijkingswebsite kun je snel en gemakkelijk internet en tv vergelijken en telefoons vergelijken. Vroeger had je vooral algemene vergelijkingswebsites, maar tegenwoordig kun je op veel vergelijkingswebsites ook je persoonlijke gegevens invullen. Je vult je postcode en huisnummer in en het systeem zoekt dan automatisch de beste deals. Je kunt ook gebruikmaken van een handig filtersysteem.

Het is niet altijd gemakkelijk om goede abonnementen af te sluiten. Er is namelijk een ruim aanbod en als kritische consument ga je natuurlijk voor de beste deal.