Budgetproof een caferacer samenstellen: 3 handige tips!

motor

Een caferacer behoort tot de absolute toppers wanneer het om motoren gaat. Toch is het allesbehalve een originele motorfiets. De eerste caferacer werd gebouwd in een tijd toen er nog weinig sportieve motoren bestonden. Uit ‘wanhoop’ besloten een aantal mannen om dan maar zelf te gaan sleutelen aan een basismotor en zo een caferacer samen te stellen. Deze naam werd in het leven geroepen toen deze mannen vervolgens zo trots waren, dat ze langs alle drukbezochte locaties in de buurt reden. Doorgaans waren dit cafés. Inmiddels zijn er natuurlijk genoeg sportieve modellen verkrijgbaar, maar er gaat nog altijd niets boven de historie en de uitstraling van een echte caferacer. 

Overweeg jij al tijden om zelf een caferacer samen te stellen? En besteed je al heel wat vrije uurtjes aan het rondkijken naar onderdelen op caferacerwebshop.com? Maar is je budget eigenlijk nog niet toereikend genoeg? Hier zijn 3 handige tips om jouw caferacer geheel budgetproof samen te stellen. 

  1. Bespaar niet teveel op een basismotor 


Veel mensen hopen veel geld te besparen door weinig uit te geven aan een basismotor. Dat is ook goed mogelijk, want online vind je dergelijke motoren in alle prijscategorieën. Bedenk echter wel dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit ook meestal het geval is. Je kunt niet verwachten dat je een tweedehands motor voor driehonderd euro mee kunt nemen en er vervolgens niets meer nodig is om deze verder goed te kunnen laten draaien. Je krijgt precies de kwaliteit waar je voor zult betalen. 

Ons advies is dan ook om zeker niet teveel aan een basismotor uit te geven, maar ook niet te weinig. Het heeft geen zin om een motor voor een zeer lage prijs aan te schaffen en deze vervolgens technisch gezien geheel te moeten vernieuwen. Dan ben je op de lange termijn nóg duurder uit. Kies daarom liever voor een motorfiets waar relatief weinig aan moet gebeuren. Gashendels bij Caferacerwebshop.com of knipperlichten bij Caferacerwebshop.com kopen, hoeft niet al te veel geld te kosten. Maar dan beschik je straks wel over een mooie caferacer, zonder dat de hele motor aangepast moest worden. 

  1. Doe zoveel mogelijk zelf 


Wat je zelf kunt doen, zoals het motneren van de knipperlichten, moet je ook zoveel mogelijk zelf blijven doen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je straks een enorme rekening bij de garage of motordealer moet betalen. Je kunt heel veel geld besparen door vrijwel alles zelf te doen. Stiekem ook wel heel leuk. Blijf natuurlijk wel realistisch. Wanneer er iets moet gebeuren wat heel complex is en je hier eigenlijk geen kennis of ervaring mee hebt, dan is het beter om deze klus uit te besteden. Lever dan eventueel wel zelf de materialen. Zo bespaar je alsnog op de nodige extra kosten. 

  1. Maak praktische afwegingen 

Je hoeft niet alles meteen te doen. Er zijn mensen die heel wat jaren aan hun motorfiets sleutelen, alvorens deze echt helemaal perfect is. Daarom is het slim om op basis van je budget praktische afwegingen te maken. Een db killer bij Caferacerwebshop kopen is bijvoorbeeld een fantastisch idee op de lange termijn, maar niet direct noodzakelijk om te kunnen rijden. Daardoor is dit eenvoudig uit te stellen om zo je budget te controleren.