Buffetkast inrichten? Hoe richt je jouw buffetkast in?

Buffetkast inrichten? Hoe richt je jouw buffetkast in?

Zo, je hebt een buffetkast gekocht, tijd om de buffetkast in te richten. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kun je uit jouw enorme verzameling een selectie maken om uiteindelijk te komen tot de perfect ingerichte buffetkast? In deze blog hebben we een stappenplan toegevoegd hoe jij dit aanpakt. Zo wordt deze klus een fluitje van een cent. Bovendien hebben we per alinea nog enkele handige tips toegevoegd om het jou nog gemakkelijker te maken.

Even kort: wat is een buffetkast?

Een buffetkast is een kast, die bestaat uit twee delen. De onderkant biedt opbergruimte, met verschillende deurtjes en lades om kostbaarheden op te bergen. Een heel handig bijkomend voordeel van de buffetkast. De bovenkant biedt ruimte om jouw favoriete items stofvrij op te bergen. Daar heb je namelijk, afhankelijk van jouw keuzes normale deurtjes of schuifdeuren. Al jouw favoriete souvenirs, opgesteld achter glas. En hoe je dat doet, daar gaan we je nu verder bij op weg helpen.

Stap 1: Wat moet het resultaat worden?

Het is belangrijk om de buffetkast precies zo in te richten zoals je zelf wil. Kies daarom voor jouw eigen stijl. Dat kan strak en minimalistisch zijn, maar je kunt ook kiezen voor super creatief. Beide zijn helemaal top, want het is immers jouw buffetkast. Bedenk je verder wat je met de kast wil doen. Wil je jouw servies tentoonstellen, of heb je een collectie met souvenirs van de reizen die je hebt gemaakt. Wat moet erin komen?

Stap 2: Sorteren van al je favoriete items

Voordat je begint met inrichten moet je een selectie maken. Welke items mogen in de kast komen te staan, en welke berg je toch op. Sorteer ze daarna op thema, bijvoorbeeld alle fotolijstjes bij elkaar, alle boeken bij elkaar, etc. etc.. Dat maakt het vervolgens gemakkelijker om met thema’s te werken en ervoor te zorgen dat de buffetkast een eenheid wordt.

Stap 3: Begin met inrichten en denk aan de hoogtes

Tijd om te beginnen met inrichten. Focus daarbij op het maken van hoekjes per thema, en zet de hoogste items achteraan, met daarvoor de minder hoge items. Ook items op elkaar zetten mag natuurlijk. Heb je spullen die je nog regelmatig even wil pakken, zet die dan vooraan of op een plek waar je ze makkelijk pakt. Op die manier maak je het jezelf makkelijk. Let wel op, voor het opbergen van spullen kun je beter de onderkant van de kast gebruiken. Zonde immers wanneer het in het zicht ligt.

Heb je nog geen buffetkast? Zo vind je de perfecte kast

De meeste buffetkasten zijn er in de landelijke stijl, maar er komen daarnaast ook steeds meer moderne en design kasten. Doordat het aanbod sterk verspreid is, is het lastig vergelijken. Via Homeblend kun je de buffetkasten van verschillende online woonwinkels bekijken, vergelijken en eenvoudig filteren per stijl, materiaal of op basis van eigenschappen. Dat maakt het voor jou weer wat gemakkelijker om een keuze te maken. Heb je hem binnen, dan kun je deze blog nog eens van bovenaan doornemen, zodat je houvast hebt tijdens het inrichten van jouw nieuwe buffetkast.