Buitenspeelgoed voor alle leeftijden: ontdek ons uitgebreide assortiment

Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van ieder kind is buitenspeelgoed. Door buiten te spelen krijgen ze de kans om hun coördinatie, motorische vaardigheden en sociale vaardigheden te verbeteren. Buiten spelen is ook een goede manier om in beweging te komen, waardoor kinderen een gezond gewicht en een gezonde levensstijl ontwikkelen. Er zijn veel verschillende soorten buitenspeelgoed die beschikbaar zijn, waardoor er voor ieder wat wils is. Van het spelen in een zandbak tot het rondrijden op een skelter. Het voordeel van buitenspeelgoed is dat er veel keuze is! Hieronder staan enkele van de meest populaire soorten buitenspeelgoed.

Buitenspeelgoed voor de motorische vaardigheden

Een soort speelgoed wat je veel terugziet in speeltuinen en schoolpleinen zijn zandbakken.  Kinderen kunnen erin spelen, graven, bouwen en zo hun motorische vaardigheden ontwikkelen. Er zijn verschillende soorten en maten zandbakken beschikbaar, waaronder kleine plastic zandbakken voor kleinere kinderen, grote houten zandbakken voor grotere kinderen en zelfs grote metalen zandbakken voor het hele gezin. Klimrekken en schommels zijn een andere populaire optie voor buitenspeelgoed. Dit is een goede manier om kinderen in beweging te krijgen, terwijl ze ook hun motorische vaardigheden verbeteren. Daarnaast vinden veel kinderen het leuk om rond te slingeren als aapjes.

Vervoersmiddelen als buitenspeelgoed gebruiken

Fietsen, skelters en loopfietsen zijn een andere populaire optie voor buitenspeelgoed. Ze worden veel gebruikt door kinderen om hun vaardigheden te verbeteren, terwijl ze ook beweging krijgen. Deze vervoermiddelen koop je gewoon bij de (online) speelgoedwinkel. Er zijn veel verschillende soorten fietsen, skelters en loopfietsen beschikbaar, waaronder modellen met verschillende groottes en stijlen. Jonge kinderen beginnen met een loopfietsje, waarna ze vaak overgaan op een fiets met zijwieltjes. Vervolgens leren ze fietsen op een fiets zonder zijwieltjes, iets wat kinderen nooit meer verleren. Er zijn voldoende opties voor het vinden van leuk buitenspeelgoed!