Bureaustoelen vergelijken? Let op deze zaken

bureaustoelen

Je bent op zoek naar een nieuwe bureaustoel. Misschien is je huidige bureaustoel toe aan vervanging, of ga je op korte termijn meer thuiswerken. Het is hoe dan ook van belang dat je dan een goede bureaustoel hebt. Als je een goede bureaustoel zoekt, kijk dan eens naar het assortiment van OfficeCity. Je vindt hier een ruim assortiment van bureaustoelen die jouw aandacht krijgen! Let bij het kiezen goed op je eigen wensen, kijk naar verschillende modellen, merken en kleuren.

Aandachtspunten bureaustoel kopen

Het kopen van een bureaustoel is niet iets wat je dagelijks doet. Daarom is het goed om eens na te gaan waar je zoal rekening mee moet houden:

  • Zorg dat je je voeten op de grond kunt zetten als je op je nieuwe bureaustoel zit. Je mag dan geen druk voelen aan je benen. Er moet ook gekeken worden naar een goede zithoogte en zitdiepte. Een stoel moet daarbij niet te lang en niet te kort zijn, het beste is het als je hem zelf kunt verstellen. 
  • Hoeveel uur per dag moet jij op de bureaustoel zitten? De gebruiksduur speelt dus ook een rol bij het maken van je keuze. Als je de stoel intensief gaat gebruiken, dan is het beter om te gaan voor een ergonomische bureaustoel. Je wil namelijk de kans op rugklachten verkleinen. Stel dat jij 7 uur per dag op de stoel moet zitten, dan heb jij een andere stoel nodig dan wanneer je er maar 2 uur per dag op moet zitten. 
  • Wat mag een bureaustoel kosten? Let er goed op wat een bureaustoel allemaal kan, kun je hem zelf verstellen? Als je alles zelf in kunt stellen is de kans groot dat jij een ergonomische bureaustoel hebt. Deze is over het algemeen duurder dan een gewone bureaustoel, maar het wel meer dan waard. Jouw gezondheid is namelijk van groot belang, zoals het aannemen van een goede houding in de stoel.

Vergelijk de modellen met elkaar

Je hebt vast en zeker bepaalde wensen als het over een bureaustoel gaat. Als je dat online hebt ingevoerd kun jij kijken welke modellen aan de wensen voldoen. Zo kun jij de items met elkaar vergelijken en dan alsnog een keuze maken. Maar kies niet al te snel, het is beter om de tijd te nemen, zodat jij ook weet wat je koopt. Je kunt online reviews doornemen en dan weet je ook hoe dat een bureaustoel in de praktijk wordt ervaren. Meestal zijn bureaustoelen ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, denk hierbij aan de leuning die van stof kan zijn, dan kun je denken aan zwart, maar misschien vind je groen of rood wel mooier passen bij je kantoorinterieur. Zoals je ziet is er dus veel waar je rekening mee moet houden en aandacht aan kunt besteden. Maar het allerbelangrijkste is dat jij lekker kunt zitten in de bureaustoel en een ergonomische houding wordt aangenomen. Zo voorkom je lichamelijk klachten én ervaar je meer werkgeluk.