Daarom kies je voor de orthodontist Almelo

Scheve tanden zijn vaak een doorn in het oog. Het gaat hierbij vaak niet om de reacties van de buitenwereld, maar je kunt er zelf een minder hoog zelfvertrouwen van krijgen. Er zijn echter voldoende mogelijkheden om weer te genieten van rechte tanden. Een orthodontist in Almelo kan hiermee helpen. Deze kan verschillende behandelmethoden opstellen, zodat jij vooraf al een idee hebt van wat er kan gebeuren. Maar wat kan deze orthodontist precies voor jou betekenen? En welke voordelen ga jij eraan behalen? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij snel een afspraak in kunt plannen.

De begeleiding van het gebit met een beugel

Een orthodontist in Almelo is er in eerste instantie voor scheve tanden en kiezen. Deze kan namelijk de groei en ontwikkeling begeleiden door middel van een beugel. De beugel kan daarbij in een groot aantal mogelijkheden komen. Hierbij kun je als eerste denken aan een blokjesbeugel, welke op jouw tanden geplaatst wordt en welke jouw volledige gebit weer op zijn plek zet. In sommige gevallen wordt eerst een beugel via de buitenkant geplaatst, welke je voor een bepaald aantal uren indoet op een dag. Een nachtbeugel kan ook tot de mogelijkheden behoren, maar zal niet bij iedereen ingezet worden voor het verbeteren van het gebit.

Afwijken van de kaak en het gebit onderzocht

Voordat een orthodontist in Almelo zal niet direct een beugel plaatsen. In plaats daarvan zal deze eerst de afwijkingen in de kaak en het gebit onderzoeken. Vanaf hier kun je namelijk geïnformeerd worden over de mogelijkheden en de noodzaak van een bepaalde behandeling. Daarbij zal de professional ook foto’s maken van jouw gebit, zodat duidelijk wordt wat er aan de hand is en of er eerst een andere specialist moet komen om de problemen te verhelpen. Jij krijgt hiermee dus altijd te horen wat er nodig is om het gewenste gebit te verkrijgen.

Het behandelplan en de begroting

De orthodontist in Almelo begint nooit aan jouw gebit zonder een behandelplan op te stellen. Aan de hand van dit behandelplan zal namelijk ook de begroting duidelijk zijn, zodat je weet waar je allemaal aan moet denken. Je kunt daarbij goed bekijken of jouw verzekering een deel van de beugel vergoedt, zodat je lagere kosten krijgt. Tijdens de behandeling zelf houdt de orthodontist alles goed in de gaten en kan eventueel nog veranderingen aanbrengen indien nodig. Zo zorg jij ervoor dat jouw gebit er goed uit komt te zien.

Tip: Tandartswiranto.nl