Dagje stad? Het kan in Almere!

Het leuke aan het bezoeken van een stad is dat je dat geheel op je eigen gemak kunt doen. Zo bepaal je zelf je doelen en hoe je de dag invult!

En op die regel vormt het relatief jonge Almere natuurlijk geen uitzondering. Wellicht breng je er een bezoek aan wegens een speciaal evenement of word je juist op een gegeven moment wakker met de realisatie: hé, Almere, daar moet ik nodig eens heen! Een specifieke reden – of excuus, zo je wilt – is natuurlijk helemaal niet nodig. Wanneer je iets voor je eigen plezier doet, stap je daar uiteraard zo ongedwongen mogelijk in.

Waarin precies? Nou, in wat je maar wilt! In Almere valt namelijk genoeg te beleven. Dat is immers de slogan van de stad: het kan in Almere. En om dat te bewijzen hebben we slechts enkele van de vele mogelijke plekken en activiteiten op een rijtje gezet. De rest ontdek je maar lekker zelf!

Shoppen

Een stad zonder winkels is als een racewagen zonder wielen. Zo zijn er nog meer vergelijkingen te bedenken maar je snapt wel wat we bedoelen. In Almere kun je terecht in één van de vele gezellige winkelstraatjes die de stad kent. Mode, platen, lekkernijen en nog veel meer: dit onmisbare deel van Flevoland is werkelijk van alle markten thuis. Oh wacht, zeiden we nou ‘markten’? Dan moet je op de woensdag en zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur op het Stadhuisplein zijn!

City Walk

Met zoveel esthetische hoogstandjes op het gebied van architectuur is het behoorlijk lastig om echt alles in je op te nemen. Tenzij je wordt vergezeld door een gids die alle paden en straatjes kent als zijn of haar broekzak! Almere Centrum, de Filmwijk, de Regenboogbuurt, Almere Haven en Almere Poort zijn de vijf verschillende gebieden waar je van een schitterende City Walk kunt genieten. Hier ben je rond de twee uur zoet mee. Heb je er eentje gehad? Dan smaakt dat al gauw naar meer! Zo groot is de aantrekkingskracht van Almere.

Culinaire hoogstandjes

Tja, na zo’n hele dag bezig geweest te zijn in het gezelligste centrum van Nederland, beginnen de smaakpapillen zich te laten gelden. En met donderend geraas meldt je maag zich ook. Kortom, tijd om eens een lekker hapje te gaan eten in een gezellig restaurant Almere. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Voor de beste plekken om sushi te eten, moet je namelijk zeker in Almere zijn. Maar ook qua Italiaanse restaurants heb je hier een ruime keuze. Kortom, deze stad weet een breed publiek te bekoren op alle mogelijke manieren. En dus ook op culinair gebied!

Natuurlijk kun je avontuurlijk zijn en zomaar ergens binnen lopen, hopend dat er een tafeltje vrij is. Maar wil je zeker zijn van een plek? Dan maak je uiteraard eerst een reservering.