De 4 bekende providers in België

Er zijn 4 bekende providers in België die internet bij de mensen kunnen aanbieden echter zijn er maar 2 grote providers genaamd Proximus en Telenet. Alle andere internet providers huren het netwerk van Proximus of Telenet om internet of TV bij de mensen in huis te kunnen aanbieden. In vele gevallen bieden de kleinere providers hun diensten goedkoper aan als de grote providers, maar je moet dan wel weten dat de kleinere providers ofwel trager internet aanbieden ofwel minder TV zenders aanbieden in hun pakket. In vele gevallen heb je ook al die extra diensten niet nodig en dan is het wel interessanter om bij een kleinere provider te gaan die goedkoper is.

Kleinere providers voordeliger

De bekende kleinere providers zijn Scarlet en Orange. Scarlet bied zeer goedkope diensten aan en huurt het netwerk van Proximus om hun diensten te kunnen aanbieden bij klanten. Ook Orange is een pak goedkoper dan de 2 grote providers en bieden hun diensten aan via het netwerk van Telenet. Beide providers bieden wat trager internet aan evenals wat minder TV zenders, maar dat wil dan ook zeggen dat je een hoop bespaart op internet.

Goedkoper internet vinden

Zoals je hierboven kan zien heb je 4 bekende providers die in Vlaanderen internet aanbieden bij de mensen in huis. Er zijn tal van websites waar je jouw internet kan vergelijken en op die manier opzoek gaan naar het goedkoopste internet dat bij jou past. Het eerste wat je moet doen is eens bij je huidige provider gaan kijken naar het internet dat jij verbruikt per maand. De kans is groot dat je een kleiner pakket bij dezelfde provider kan nemen en zo al kan besparen. Tevens bieden Scarlet en Orange vaak diensten aan die goed genoeg zijn voor jou. Ben jij niet aan het streamen of gamen zijn deze providers in vele gevallen meer dan voldoende qua internet snelheid evenals de minder aantal zenders zijn altijd zenders waar je meestal nooit naar kijkt. Is dit zo bij jou? Kijk dan zeker eens naar deze providers en bespaar veel geld.