De 5 beste supplementen voor krachtsporters

beste supplementen krachtsporters

Ben jij vaak in de sportschool te vinden en train je het liefst met gewichten? Dan weet je vast wel dat de combinatie van gezond eten en de juiste training erg belangrijk is. Of je nu wil afvallen of spiermassa wil opbouwen, afstemming van voeding en fitness is essentieel. Supplementen kunnen jou helpen om makkelijk de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en je sportprestaties te verbeteren. Maar wat zijn de beste supplementen voor krachtsporters?

Eiwitshakes voor spieropbouw

Als je aan krachttraining doet heeft je lichaam een hogere behoefte aan eiwitten. Je lichaam gebruikt deze proteïnen om de spieren te herstellen na een zware training. Krijg je niet genoeg eiwit binnen? Dan is je lichaam niet instaat om de spieren te versterken en de spiermassa te laten toenemen.

Fanatieke krachtsporters hebben ongeveer 2 tot 2,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Je kunt eiwitten halen uit voedingsmiddelen als zuivel, vlees, vis, eieren, noten en peulvruchten. Je kunt echter ook kiezen voor een goede eiwitshake. Zo krijg je op een makkelijke manier wat extra eiwitten binnen.

Creatine voor meer kracht

De werking van creatine is door veel wetenschappelijke studies bewezen. Het gebruik van creatine kan bij veel sporters zorgen voor een toename van de explosieve kracht. Ook zal het ‘witte goud’ helpen bij het herstel en de verzuring van je spieren verminderen.

Voor krachtsporters en bodybuilders betekent het gebruik van creatine als voedingssupplement in de praktijk dat zij 1 of 2 extra sets op maximale kracht kunnen doen voordat de spieren verzuren. Hierdoor wordt de trainingsprikkel vergroot en zullen de spieren logischerwijs ook sterker en groter worden.

Pre Workout nemen voor je training

Na een lange werkdag nog knallen in de gym? Vaak ben je vermoeid en heb je eigenlijk weinig zin om te gaan sporten. Een pre workout booster kan dan jouw beste vriend zijn. Pre workouts geven je namelijk een energieboost, verbeteren je focus, stimuleren de kracht en zorgen voor een fijne pomp in je spieren.

De belangrijkste ingrediënten van een pre workout zijn cafeïne, creatine, citrulline malaat, beta-alanine en BCAA’s. Deze combinatie van voedingsstoffen en aminozuren zorgen er voor dat jij het maximale uit je training haalt.

Citrulline Malaat

Door citrulline malaat te gebruiken  kun je de spiergroei en het herstel stimuleren. Citrulline malaat verhoogt namelijk het gehalte aan stikstofmonoxide (NO) in je lichaam. Dit stimuleert het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren.

Een dosering van 6 tot 8 gram citrulline malaat zou voldoende moeten zijn. Neem dit ongeveer 30 minuten voor je training voor het beste resultaat. Het effect merk je pas later in je training, wanneer je vermoeid begint te raken. Je spieren zullen in staat zijn om extra herhalingen te maken.

Weightgainer om aan te komen

Wil je spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk om meer calorieën binnen te krijgen dan je verbruikt. Je lichaam zal de extra voedingsstoffen gebruiken om je spieren sterker te maken en de spiermassa te laten toenemen. Uiteraard is het hierbij wel belangrijk dat je een goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt.

Een goede weightgainer kan helpen om net even wat makkelijker aan je dagelijkse caloriebehoefte te komen. Zeker wanneer je erg actief bent, heeft je lichaam veel voedingsstoffen nodig. Lukt het niet goed om dit uit je voedingspatroon te halen? Vul dan je tekorten aan door een weightgainer te nemen.

Beste supplementen vergelijken

Je kunt deze supplementen toevoegen aan jouw routine om meer resultaat te behalen in de sportschool. Let er wel op dat voedingssupplementen slechts aanvullingen op een gezond eetpatroon zijn, en dus geen vervanging! Ben jij op zoek naar de beste supplementen maar wil je graag merken vergelijken, reviews lezen en deskundig advies? Bij Voeding-en-fitness.nl kun je terecht met al je vragen over het gebruik van fitness supplementen!