De beste extensies voor Google Chrome

Google Chrome wordt door veel mensen gebruikt als standaard browser. De handige aanbieder van internetdiensten wordt door weinigen echter optimaal gebruikt. Er zijn namelijk een aantal mooie extensies beschikbaar die de ervaring met Google Chrome sterk kunnen verbeteren. Hieronder gaan we dieper in op een aantal van deze extensies! 

Google, Search Engine, Browser, Search

Tekstfilters

Er zijn verschillende filters beschikbaar in Chrome die je eenvoudig kunt downloaden. Heb je bij het lezen van stukken op het internet of artikelen ook zo’n last van de advertenties die continue in het artikel verschijnen? Dan zijn er een aantal tools beschikbaar die dit voor je weghalen. Alle randzaken die niet van belang zijn voor de tekst worden namelijk verwijderd. 

Op die manier kun je zonder afleiding de artikelen lezen. Daarbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de tekst te markeren als je wat interessants leest. Daarbij komt dat tekstfilters er ook voor zorgen dat je veel documenten voor later kunt bewaren. Lees je de tekst liever later terug? Dan kun je de tekst naar je device sturen en deze later teruglezen.

VPN-extensie

Ook deze extensie is erg populair en wordt vaak aanbevolen om te downloaden. Het biedt je als gebruiker namelijk verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor een stukje extra veiligheid, aangezien de data die je verzendt en ontvangt van het internet, versleuteld wordt. Op die manier kan de data niet gehackt worden.

Daarnaast kun je ook kiezen voor bepaalde VPN-servers om verbinding mee te maken. Hierdoor is wereldwijd browsen mogelijk, aangezien jouw device het IP-adres van de server aanneemt als je er eenmaal verbinding mee hebt gemaakt. Wil je een film of serie kijken die alleen in Amerika op Netflix staat, dan is dat met deze extensie geen enkel probleem meer. Het simpelweg verbinding maken met een server in Amerika is de oplossing. 

Teksten corrigeren

Daarnaast zijn er nog apps beschikbaar die helpen om teksten te corrigeren. Dit is uitermate nuttig als het aankomt op het nakijken van teksten die je bijvoorbeeld naar collega’s hebt getypt. Naast de grammatica wordt bijvoorbeeld ook de spelling gecheckt. Daarbij is onderscheidt gemaakt tussen een gratis en een betaalde versie. De betaalde versie kan eenvoudig een onderscheidt maken tussen vele verschillende soorten tekstfouten. Hierdoor is de tekst altijd gecontroleerd voordat je deze opstuurt.

Een andere mogelijkheid is een extensie waarbij je woorden kunt opzoeken die je nog niet kent. Hierdoor leer je dus niet alleen de huidige teksten beter te begrijpen, maar wordt ook eenvoudigweg je woordenschat uitgebreid. Je kunt de taal aanpassen naar zowel het Nederlands als het Engels, waardoor je in beide talen je woordenschat kunt uitbreiden. 

Blokkeren van advertenties

Dit is misschien wel de grootste ergernis van iedereen die veel gebruikmaakt van het internet, de advertenties. De advertenties verschijnen te pas en te onpas op uw beeldscherm. Gelukkig zijn er verschillende extensies beschikbaar die hier iets aan kunnen doen. Natuurlijk zijn ook deze in allerlei vormen en maten te verkrijgen. Hoe meer geld je besteedt aan de extensie, hoe meer functionaliteiten deze bezit.

Zo zijn er extensies die een standaard mogelijkheid bieden om advertenties te blokken. Daarbij worden echter niet alle advertenties geblokkeerd. Met een betaalde versie heb je de mogelijkheid om het aantal geblokkeerde advertenties verder te verhogen en te specificeren. Hierdoor heb je nooit meer last van de advertenties en kun je in alle rust de artikelen lezen. 

Er zijn dus een groot aantal verschillende extensies beschikbaar bij Google Chrome. Afhankelijk van het gebruik van de browser kun je één van deze of een aantal van deze extensies gemakkelijk installeren. Dit doe je door naar de drie puntjes rechtsboven in het scherm te gaan en op ‘Meer tools’ te klikken. Van daaruit heb je de mogelijkheid om allerlei verschillende extensies op te zoeken en te installeren. Let er wel op dat je hiervoor waarschijnlijk de browser opnieuw moet opstarten voordat de installatie ook daadwerkelijk gedaan is.