De beste werkkleding

De zomer is voorbij, de dagen worden korter en kouder: het is dus weer tijd om naar werk te gaan. Nu dat alles langzamerhand weer open gaan en het weer mogelijk is om op kantoor te werken, zullen mensen weer in het ‘dagelijkse werkritme’ moeten komen. Dit houdt in dat ja, je moet er meer van bewust van raken dat je er goed uitziet op kantoor. In tegenstelling tot thuiswerken kun je helaas niet meer in je pyjama achter je laptop gaan zitten. Hoog tijd dus om eens nieuwe werkkleding aan te schaffen van hoge kwaliteit! Maar waar vind je zulke kledingstukken? En wat heb je precies nodig in een typische werkweek op kantoor? Wij hebben dit voor jou uitgezocht en samengevat in dit blog.

Onmisbare stukken in jouw kledingkast: een blazer en een bijpassende broek

Een van de populairste en meest gedragen outfits op het kantoor is (uiteraard) de klassieke blazerpark. Een bepaalde soort outfit dat binnen en buiten kantoren gedragen wordt en nooit uit de mode gaat. Waarom? Het is simpel, het is classy, het is makkelijk te combineren met verschillende soorten accessoires en schoenen…in andere woorden, het werkt altijd. Veel bedrijven hanteren niet echt een strikte dress code, maar het blazer pak is een outfit die je regelmatig wel ziet verschijnen in-office. 

Bovendien hoef je niet per se voor een saaie zwarte of donkerblauwe blazer pak te gaan. Tegenwoordig is het ook trendy om blazer pakken in felle kleuren naar werk te dragen. Daarnaast kun je zulke blazer pakken makkelijk layeren met grote, dikke jassen in de winter, zoals een helly hansen jas. Een paar sjieke stapschoenen of laarzen, een horloge om en voila: je bent helemaal ready voor jouw eerste dag op werk. Blazer pakken vind je in elke kledingwinkel wel. Kijk vooral bij de high-end brands voor pakken van goede kwaliteit. Het is namelijk belangrijk dat je lang met zulke kledingstukken gaan, want deze zijn een must-have in jouw kledingkast.

Sta stevig in je schoenen: comfortabel, maar ook trendy

Een goed paar werkschoenen en je bent al helemaal klaar voor jouw eerste werkweek. Of je nou veel zal moeten rondlopen voor je werk of de hele dag achter jouw bureau zit: goede werkschoenen zijn onmisbaar voor een werknemer die comfortabel zijn werk wil uitvoeren. Voor bedrijven die hun werknemers vereisen om veel fysieke handelingen uit te voeren is het al helemaal van belang dat ze goede werkschoenen bevatten, zoals grisport werkschoenen.

 Elke soort schoen heeft een bepaalde functie die iemand net iets beter ondersteunt bij het werk dat zij uitvoeren. Het is bijvoorbeeld niet helemaal nodig om werkschoenen aan te schaffen die jou ondersteunen bij lange wandelingen, als je weet dat je op jouw werkdag alleen maar achter jouw computer zit. Maar ook voor de kantoor werkers onder ons wordt het aangeraden om comfortabele schoenen aan te doen. Er zijn genoeg schoenen op de markt die er chique en classy uitzien, maar wel comfortabel aanvoelen. En zeg het zelf, wat is belangrijker dan comfortabel voelen op een lange werkdag?

Een goede overhemd of blouse in jouw kledingkast

Een product waar je nooit teveel van kan kopen zijn overhemden of soortgelijke bloezen. Niet alleen zijn ze perfect om onder je blazer pak te dragen, maar je kan dit kledingstuk ook eindeloos combineren met andere soort broeken, schoenen of zelfs rokken. Investeer dus in een aantal overhemden of blouses van hoge kwaliteit: kijk bij lokale warenhuizen of online welke deze zijn.