De beste zorgverzekering, hoe kies ik die?

zorgverzekering vergelijken goedkoopste

Een zorgverzekering, we hebben er allemaal een. Sterker nog in Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering te hebben. Dit is de basisverzekering, met deze verzekering ben je verzekerd voor de standaardzorg. Iedereen die in Nederland woont heeft ook recht op deze zorg. Het bedrag wat je maandelijks moet betalen is niet overal hetzelfde. Bij de ene zorgverzekeraar betaal je meer dan bij de andere. Vandaag lees je hoe je de beste zorgverzekering kiest en waar je het minst betaald.

Welke zorg heb ik nodig?

Het kan zijn dat je meer zorg nodig hebt dan de basiszorg. Je kunt dan kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Dit kan erg handig zijn als je verwacht veel kosten te maken dit jaar. Als je bijvoorbeeld een grote ingreep moet laten doen of een lange periode naar de fysiotherapeut. Een aanvullende tandartsverzekering kunnen we bij iedereen aanraden. Je gaat elk jaar wel ongeveer twee keer naar de tandarts en het komt vaak voor dat er dan ook iets aan de hand is. Dan kun je maar beter op dit gebied wat beter verzekerd zijn.

Welke zorgverzekering is het goedkoopst?

Om erachter te komen wat de goedkoopste zorgverzekering is moet je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Je kunt dit overstappen naar een andere verzekeraar in de maanden november en december. Vergeet dit dus niet. Een zorgverzekering vergelijken doen heel veel mensen ieder jaar. Het kan je al snel wat tientjes schelen en het is een kleine moeite, dus waarom niet?

Ben ik ook verzekerd als ik op reis ga?

Als je binnen euro op vakantie gaat is dit geen probleem. Als je langer dan een half jaar naar het buitenland gaat moet je wel bepaalde stappen ondernemen. Mocht dit het geval zijn informeer dan bij je zorgverzekeraar naar de vervolgstappen. Als je op vakantie gaar kun je ook een reisverzekering afsluiten. Dit is een verzekering over de spullen die je meeneemt.

Tot slot

Elk jaar overstappen is niet een gek idee. Veel mensen zijn je al voorgegaan. Dit geldt vooral bij een basisverzekering. Deze is bij elke zorgverzekeraar zo goed als hetzelfde. Verwacht je extra kosten te maken? Informeer dan naar een aanvullende verzekering.