De juiste internetverbinding aansluiten voor je huis

Internet thuis hebben betekent dat je vanuit je eigen huis toegang hebt tot internet. Bijvoorbeeld verbinding kunnen maken met internet via je laptop, televisie of telefoon. Er zijn talloze manieren om internet in huis te krijgen en ook de snelheid van het internet varieert. De vroege internetverbindingen voor thuis waren inbelverbindingen via de telefoonlijn. Je kunt de kabel aansluiten op je computer en deze gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Je kon niet tegelijk bellen en internetten. Deze internetverbinding was ook een beetje traag. De afgelopen jaren zijn de technologische ontwikkelingen snel gegaan en heb je nu verschillende mogelijkheden om thuis internet te ontvangen.

Kabel internet 

De meeste internetverbindingen gaan nog steeds via een kabel. Gelukkig gaat dit niet meer ten koste van de telefoonlijn, zoals bij inbelverbindingen wel het geval was. Ook heb je toegang tot verschillende soorten internet via de kabel. Je hebt bijvoorbeeld breedband internet met glasvezel. Als er gesproken wordt over internetten via de kabel wordt meestal internet via coax kabel bedoeld. Dit is de eerste televisie kabel. Thuis maak je verbinding met internet via een modem. De internetsnelheid die je ontvangt, wordt bepaald door de bundel die je kiest. Wanneer je tv en internet tegelijkertijd gebruikt zal het de snelheid niet beïnvloeden, omdat kabelinternet een enorme snelheid biedt. 

DSL internet 

DSL internet is een andere optie voor internet thuis. DSl is er in verschillende vormen, waarvan ADSL de meest bekende is. Het traditionele telefoonnetwerk wordt door DSL gebruikt om gebruikers met internet te verbinden. De verbinding is minder betrouwbaar, omdat de gegevens via stroomsignalen worden verzonden met DSL heb je thuis betaalbaar, betrouwbaar en snel internet. Daarnaast profiteer je van robuuste wifi en maximale flexibiliteit. Je hebt de mogelijkheid om naast DSl internet ook andere abonnementen te kiezen zoals vast bellen en tv. De afstand van je huis tot de wijkcentrale bepaalt hoe snel je internet zal zijn. Woon je ver van de centrale , dan vertraagd dit de verbinding. Dat DSL internet redelijk geprijsd is, is een voordeel.

4G internet

4G internet voor thuis is een geschikte keuze als je in een afgelegen regio bevindt zonder een betrouwbare internetverbinding. 4G is speciaal ontworpen voor thuis om deze situaties op te lossen. Het 4G internet werkt precies zoals het internet op je mobiele telefoon. Hierdoor kun je vanuit huis internetten via het mobiele netwerk. Zo heeft je laptop, tablet of pc toch toegang tot internet. Het 4G signaal wordt door een modem in je huis opgevangen en via wifi gedistribueerd. Je internetsnelheid kan af en toe traag en onvoorspelbaar zijn, zelfs als je een vaste internetverbinding hebt. Koper- en glasvezel lijnen zijn nog niet in alle delen van Nederland dus de mogelijkheid tot vaste verbinding is er niet. 

Glasvezel internet 

Bij Breedbandwinkel kun je in plaats van kabel, DSL en 4G ook glasvezel internet aansluiten. Glasvezel is de snelste methode van internettoegang. Breedbandwinkel heeft een speciale postcodecheck waar je makkelijk en snel internet kan vergelijken. Na het invoeren van je postcode en huisnummer kun je controleren welke internetverbindingen beschikbaar zijn, welke providers en wat het kost. Er zijn een aantal voordelen waarom je jou abonnement zou kunnen afsluiten bij de breedbandwinkel. Bij Breedbandwinkel kun je kiezen voor een abonnement met een looptijd van één of twee jaar, en er is meestal een aanbieding waarbij je geen aansluitkosten hoeft te betalen. Je krijgt vrijwel altijd een modem voor draadloos internet in huis, plus een paar maanden lidmaatschap korting.