De leukste vloeren voor jouw nieuwe woning!

Het uitkiezen van een vloer voor je nieuwe woning kan een lastige aangelegenheid zijn. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloeren die je in je woning kunt gaan leggen. Om ervoor te zorgen dat je een goede keuze kunt maken tussen houten vloeren, PVC vloeren of laminaat vloeren, hebben wij de verschillende vloeren op een rijtje gezet.

Het leggen van een PVC vloer

Een veel gekozen vloer van tegenwoordig, is de PVC vloer. Deze vloer wordt door veel mensen in een nieuwe woning gelegd, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Allereerst is een PVC vloer gemakkelijk te leggen. Je kunt eenvoudig het tegel click PVC gebruiken om te leggen. Daarnaast wordt de vloer ook veel gebruikt bij woningen die graag vloerverwarming aanleggen. De PVC vloer zorgt ervoor dat de effectiviteit van de vloerverwarming erg hoog is. Dit heeft ermee te maken dat het PVC erg dun is. Hierdoor kan de warmte er gemakkelijk doorheen en in het huis trekken. Daarnaast is PVC ook nog eens geluiddempend. Hierdoor heb je veel minder last van iemand die door het huis loopt. Voetstappen hoor je op PVC helemaal niet. Tot slot is de vloer ook nog eens slijtvast, waardoor hij erg lang mee gaat!

Een houten vloer voor je nieuwe woning

Een van de meest gebruikte materialen voor het leggen van vloeren, is hout. Dit materiaal wordt al eeuwenlang gebruikt en past perfect in het interieur. Veel meubels zijn namelijk ook van hout gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan kasten, stoelen en banken. Doordat een houten vloer tijdloos is, past hij vrijwel in ieder interieur. Zo kun je bijvoorbeeld in een klassiek interieur erg leuk een houten vloer leggen, maar je kunt deze ook prima kwijt in een modern interieur. Je kunt er in een modern interieur voor kiezen om er een visgraat vloer van te maken. Op deze manier weet je zeker dat het luxe uitstraalt en perfect past bij het interieur.

Een laminaat vloer leggen

Een ander type vloer dat je kunt leggen in je nieuwe huis, is een laminaat vloer. Deze vloer lijkt het meeste op hout. Veel mensen zien het onderscheid tussen de vloeren dan ook helemaal niet. Het voordeel van een laminaat vloer is echter dat hij goedkoper is dan een houten vloer. Dit komt omdat laminaat een combinatie is van verschillende lagen. De planken kun je vervolgens gemakkelijk zelf leggen. Dit komt omdat de vloer altijd werkt met een handig kliksysteem. Hierdoor klikken de verschillende laminaatplanken erg eenvoudig in elkaar. Zorg er wel voor dat de ondergrond goed is voordat je de vloer in je interieur gaat leggen. Als de vloer niet egaal is, kan dit voor veel problemen zorgen.