De veiligheid van je woning garanderen? Zo doe je dat!

‘Garanderen’ is wellicht een groot woord in dit geval. We willen maar aangeven dat je er het liefste alles aan hebt gedaan om inbraken en rampen te voorkomen!

Dat gaat je wellicht een flinke duit kosten. Maar dan heb je ook wat! Hoewel niet alleen het aankopen van een AJAX Alarmsysteem – of apparatuur van een ander gerenommeerd merk – ertoe doen. Er bestaan nog vele andere manieren om te voorkomen dat het noodlot toeslaat. Met de juiste instelling én hulpmiddelen ben je in ieder geval in staat om ervoor te zorgen dat je direct kunt handelen zodra het ondenkbare gebeurt. Edoch, laten we hopen dat je je nooit ergens zorgen om hoeft te maken.

Daar komt nog bij dat het, met het oog op je verzekering, wel zo gunstig is om aan te kunnen tonen dat je alles in het werk hebt gesteld om je woning te beveiligen zodra er iets gebeurt. In het ergste geval kun je anders namelijk fluiten naar een schadevergoeding!

Hieronder zetten we enkele zaken uiteen waar je zeker aan moet voldoen om met een gerust hart en hoofd te kunnen slapen. Thuis en elders.

Alarmsystemen

Deze kunnen zo uitgebreid zijn als je zelf wilt. Denk aan alles van lichtsensoren, intercoms en rookmelders tot camera’s en alarmen die door beweging worden getriggerd. In plaats van een standaard pakket, kun je beter gaan voor maatwerk. Dat betekent immers dat je net zoveel componenten kunt installeren als je zelf wilt en nodig hebt. Het aantal is wellicht deels afhankelijk van de oppervlakte van je woning of bedrijfspand. Laat je voor de complete samenstelling altijd adviseren door een expert.

Installatie

Veel systemen en componenten werken volgens het plug-and-play principe. Anderen zijn wat ingewikkelder van aard en vereisen een expert. Maar zelfs als je zelf een behoorlijke techneut zijn, is het in sommige gevallen verplicht om een gecertificeerde deskundige in te schakelen! Die kun je wel een helpende hand toesteken door alvast de bekabeling in orde te maken.

Gezond verstand

Dat kan ook enorm helpen om inbraken en ongevallen te voorkomen. Ga je voor langere tijd weg? sluit dan het gas goed af. Stroom misschien niet zozeer: je zou zelfs een timer in kunnen schakelen waarop het licht in je huis gaat branden, zodat het tenminste lijkt alsof er iemand thuis is.

Wees bovendien slim en plemp nooit op sociale media dat je op vakantie gaat en wanneer! Inbrekers kunnen dit zien en hun slag slaan. Hetzelfde geldt voor grote aankopen, zoals computers en plasmaschermen. Zodra ongure types dat vernemen, helpen ze je er maar wat graag van af. Eén indicator kan zijn dat je de verpakking ervan bij het oud papier zet. Wees dieven op deze manier altijd te slim af!