De voordelen van een hoekbureau

Ben je op zoek naar een nieuw bureau? Dan kun je kiezen voor een rechthoekig bureau of een hoekbureau. Wellicht valt je oog al snel op een standaard rechthoekig bureau, maar kende je de voordelen van een hoekbureau al? Wij zetten ze voor je op een rij. 

Meer werkbladruimte

Met een hoekbureau heb je veel meer werkbladruimte dan met een rechthoekig bureau. En dat is fijn, want je hebt veel kantoorbenodigdheden nodig op een werkdag. Je pakt er wat ordners bij of hebt plek nodig voor een extra scherm of laptop. Met een rechthoekig bureau is je ruimte veel beperkter. Een hoekbureau geeft je ook de mogelijkheid om een printer, scanner, plant of extra brievenbakken te plaatsen op je bureau. Ook voor al je andere kantooraccessoires is genoeg plek. 

Meer opbergmogelijkheden 

Niet alleen op het bureau heb je meer ruimte, ook eronder heb je meer mogelijkheden om je kantoorbenodigdheden op te bergen. Dat doe je bijvoorbeeld met een ladeblok of rolblok. Deze kun je onder het hoekgedeelte plaatsen, zodat jij er geen last van hebt. Daarmee bespaar je ook direct ruimte in je kantoor aangezien je anders een extra kast nodig had gehad.

Meer bewegingsvrijheid

Een hoekbureau geeft je ook meer bewegingsvrijheid. En dat is prettig, want mensen met een kantoorbaan zitten heel wat uren achter elkaar. Dan is het fijn als je tijdens het werk je benen kan strekken of even heen en weer kan draaien op je bureaustoel. 

Meer ruimte op kantoor

Door te kiezen voor een hoekbureau bespaar je ook in je kantoor veel ruimte. Voor de accessoires die je op je bureau plaatst of in het ladeblok opbergt, hoef je geen extra kast of tafel aan te schaffen. Daarmee blijft je kantoor overzichtelijk en ruimtelijk. Bovendien heb je de benodigdheden direct bij de hand, omdat je aan het bureau werkt. 

Meer indelingsmogelijkheden

Een ander voordeel ten opzichte van een standaard bureau is dat je veel meer indelingsmogelijkheden hebt. Je kunt zelf bepalen waar de hoek ‘neerzet’. Daarbij kun je het bureau ook nuttig indelen. Kies er bijvoorbeeld voor om het rechte deel te gebruiken voor je scherm, telefoontoestel en brievenvakken. Het hoekgedeelte kun je dan specifiek gebruiken voor andere kantoorartikelen, waaronder een printer. Ben je uitgekeken op de indeling? Dan heb je nog tal van mogelijkheden om even een andere indeling uit te proberen. Ook ideaal wanneer je als bedrijf groeiende bent en je je kantoor hierop moet herinrichten.