De voordelen van palletkisten op maat

Palletkisten zijn een ideale manier om goederen op een veilige manier te transporteren of op te slaan. Deze kisten zijn leverbaar in vele standaardmaten. Ondanks dat voor de kisten pallethout wordt gebruikt, zijn het producten waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Ze zorgen ervoor dat de dynamiek van je bedrijf op een goede manier wordt ondersteund. De standaard palletkisten zijn echter vaak net niet uitgerust om er je producten op een optimale wijze in op te slaan. Dat is op te lossen door palletkisten op maat te laten maken. Qua kosten is dat beslist interessant.

Waaruit bestaat maatwerk?

Maatwerk heeft bij palletkisten niet uitsluitend te maken met de afmetingen van de kisten. Ook de manier waarop de toegang tot de kisten wordt verkregen en de inrichting kunnen volledig naar wens worden uitgevoerd. Het maatwerk aan de buitenzijde van de kisten is handig als er in het magazijn van je bedrijf op een specifieke manier wordt gewerkt. De palletkisten worden dan exact op de door jou gewenste maat gemaakt, zodat ze op dezelfde wijze kunnen worden gebruikt als de andere palletkisten. Maatwerk aan de buitenzijde betekent dat de beschikbare ruimte in het magazijn optimaal wordt gebruikt.

Toegang

De standaard methode om toegang te krijgen tot een palletkist is lang niet voor iedereen handig. In die gevallen is het op maat laten maken van de kisten zeker de moeite waard. Het is mogelijk om palletkisten te laten maken waarbij één zijde van de kist kan worden verwijderd. Ook kunnen er meerdere losse zijwanden worden ingebouwd. Als het dan nodig is om toegang tot de kist te krijgen hoeft er maar één zijwand te worden verwijderd. Deze maatwerk palletkisten zijn stapelbaar, maar je kunt niet altijd een zijwand verwijderen als de kist is opgestapeld.

Binnenzijde op maat

Het is niet alleen mogelijk om palletkisten aan de buitenzijde op maat te laten maken, maar ook aan de binnenzijde. Als je bedrijf een standaardmaat verpakkingen gebruikt kunnen binnen in de kist veilige stapelsystemen worden gemaakt, zodat de kist zo efficiënt mogelijk kan worden gevuld. Bij kwetsbare producten kan er een beklede binnenwand worden geconstrueerd. Voor alle palletkisten die op maat zijn gemaakt geldt, dat ze op elke wijze kunnen worden vervoerd: over de weg, per trein, met het vliegtuig en per schip. Het bewijs daarvan wordt geleverd door het ISPM 15 keurmerk, met strenge richtlijnen voor veilig vervoer.

Tip: Dongenpackaging.nl