De voordelen van papieren handdoekjes in plaats van stoffen doekjes

Als je je handen gewassen hebt, is het wel zo fijn om daarna je handen droog te kunnen maken. In openbare toiletten kun je verschillende mogelijkheden vinden. Dit is niet altijd de meest hygiënische manier van je handen drogen. Vaak wordt er gekozen voor papieren handdoekjes. Wat zijn de voordelen hiervan ten opzichte van stoffen handdoeken?

Het drogen van je handen

Na een toiletbezoek is het normaal dat je je handen goed wast met water en zeep. Het is dan wel zo fijn als je daarna je handen kunt drogen. Bij openbare toiletten worden er vaak manieren aangeboden die je handen wel droog maken, maar eigenlijk helemaal niet zo hygiënisch zijn. Wat er vaak aangeboden wordt zijn een handdoek, handdrogers, stoffen handdoekrollen of papieren handdoekjes.

De minst hygiënische manier

De minst hygiënische manier van je handen drogen is met een handdoek of een handdoekrol. Omdat deze gemaakt zijn van textiel drogen ze je handen een stuk minder snel dan bijvoorbeeld papieren handdoekjes. Je handen zullen dan door de handdoekrol of handdoek niet optimaal afgedroogd worden. Zo blijven er bacteriën achter op je handen en zijn je handen eigenlijk helemaal niet zo schoon als je dacht.

Papieren handdoekjes gebruiken

Niet iedereen is een voorstander van papieren handdoekjes. Dit omdat ze na eenmaal gebruiken, weggegooid worden. Dit is wel iets minder goed voor het milieu in vergelijking met stoffen handdoekrollen die elke keer gewassen kunnen worden.

Toch biedt het gebruik van een papieren handdoekje meer voordelen. Met een papieren handdoekje kun je je handen echt goed droog maken. Zo kunnen er geen bacteriën achterblijven op je handen. Ook is het een stuk hygiënischer omdat papieren handdoekjes worden weggegooid na gebruik. Er hebben geen andere mensen aangezeten met hun vieze natte handen, wat het ook een stuk hygiënischer maakt dan een stoffen handdoekrol.

Wanneer papieren handdoekjes gebruiken?

Papieren handdoekjes zul je het meeste tegenkomen in openbare toiletten. Het is snel in gebruik en de meest hygiënische manier om je handen te drogen. Niet alleen na een toiletgebruik, maar ook als je in handen gehoest of geniest hebt, is het belangrijk om je handen goed te wassen. Zo wordt de kans beperkt om iemand anders te besmetten of bacteriën te verspreiden.

Voor thuis kun je wel gewoon een stoffen handdoek gebruiken. Let er hierbij wel op dat je deze regelmatig vervangt. Zeker wanneer je met meerdere mensen in huis woont, wordt het aangeraden om hem dagelijks te vervangen.

Tip: Maeso.nl