Deze motorsloten voldoen aan de eisen van verzekeraars

motor

Besluit je om binnenkort met je motor op pad te gaan dan is het zeker nodig om je motor te verzekeren. Het is niet alleen nodig, maar het is zelfs verplicht. Echter is het mogelijk om zelf te bepalen op wat voor manier je dat gaat doen. Je hebt namelijk genoeg aanbieders die verzekeringen voor motors aanbieden. Ga je je verdiepen in verschillende verzekeringen dan kom je er snel achter dat verzekeraars verschillende eisen stellen aan een motorverzekering. Het gaat hier met name om veiligheidsmaatregelen. Zo is bij sommige verzekeraars een schijfremslot voor je motor nodig.

Welke motorverzekering sluit je af?

Als eerste is het belangrijk welke verzekering je kiest. Ga je alleen voor een WA verzekering dan dekt dat niet tegen diefstal. Een goed slot is meestal dan ook geen voorwaarde. Je kunt daarnaast kiezen voor een beperkte cascodekking of all risk motorverzekering. In deze gevallen kun je er wel vanuit gaan dat je motor is verzekerd tegen diefstal. Maar welke eisen worden er nu gesteld aan de verzekerde?

De eisen van een motorslot bij een verzekering

Per verzekeraar verschilt het welke eisen er aan het motorslot worden gesteld. Je kunt overigens wel uitgaan van een aantal primaire eisen die iedere verzekeraar aan een motorslot stelt. De eerste eis is dat er sowieso een slot op moet zitten. De eis die verzekeraars meegeven is dat het motorslot een ART keurmerk heeft. Bekend keurmerk, die zich heeft bewezen. Heb je een motorslot van dit keurmerk dan weet je dat je goed zit. 

Zorg altijd voor motorsloten met een ART keurmerk van categorie 4

Voor een motor heb je twee motorsloten nodig. Het dus zaak een combinatie van sloten aan te schaffen. Belangrijk is dat een motor altijd het ART keurmerk van categorie 4 heeft. Is dit bij één van de sloten niet het geval kan het zomaar zijn dat de verzekeraar het afwijst. Dat betekent dat je niet aan alle eisen van de motorverzekering voldoet. En dat kan vervelende gevolgen hebben. Voor extra veiligheid overweeg een schijfremslot voor je motor aan te schaffen. Kan niet geen kwaad.