Dit is waarom je verbandschoenen nodig hebt?

Heel veel mensen weten niet van het bestaan van deze handige uitvinding: een verbandschoen. De verbandschoen is uitgevonden om het mensen makkelijker te maken nadat je een botbreuk of verwonding hebt opgelopen. Het is een schoen en verband in een, dik genoeg om je voet te beschermen en het handige is dat je ze dus zonder echte schoen kan dragen. Verbandschoenen zijn extreem handig en worden veel in ziekenhuizen gebruikt wanneer mensen geen krukken nodig hebben en alleen een ‘lichte’ verwonding hebben. Toch zie je wel vaker mensen over straat strompelen die een vreemde schoen aan hebben, dit is een verbandschoen. Niet alleen handig om te gebruiken, maar ook in het algemeen wanneer je last hebt van een verwonding aan je voet.

Wanneer is het nuttig?

Een verbandschoen is dus vooral handig bij een botbreuk of verwonding aan je voet of rondom je voet. Dit kan van alles zijn: van een gebroken teen tot een brandwond aan je scheenbeen. Verbandschoenen kan je makkelijk meekrijgen van de dokter wanneer dit in je zorgverzekering zit, en het is dus handiger dan gips die je om de zoveel tijd moet verwisselen, krukken die een heel obstakel kunnen zijn of andere opties die je hebt wanneer je je been hebt verwond of gebroken. Ook wanneer je bijvoorbeeld net geopereerd bent aan je been en je hebt verse hechtingen, is een verbandschoen handig. Deze stoppen jou van het krabben aan hechtingen (iets dat heelt kan jeuken namelijk), maar het is ook goede bescherming naar de buitenwereld toe. Er kan geen vuil inkomen, mensen letten toch vaker en beter op wanneer ze een invalide persoon tegenkomen, en het voelt misschien ook prettiger om meer stevigheid te hebben aan je been of voet wanneer het net beschadigd is.

Waar kan je het krijgen?

Verbandschoenen kan je vooral in ziekenhuizen krijgen wanneer artsen ze je meegeven, of wanneer je online zoekt naar verbandschoenen. Als je dit intypt op Google krijg je genoeg resultaten, en veel mogelijkheden waar je uit kan kiezen. Veel online apotheken en eerste hulp bedrijven verkopen wel verbandschoenen, zelfs tot aan een elektrische rolstoel. Dit is omdat het misschien online goedkoper is dan wanneer je het aanvraagt bij het ziekenhuis, omdat het ziekenhuis ook een bepaalde voorraad moet hebben, en het maar net vergoed moet worden door je zorgverzekering. De prijzen en kwaliteit online lopen erg uiteen, en als je het budget niet hebt voor gloednieuwe verbandschoenen, zijn er vast tweedehands verbandschoenen via Marktplaats.nl of andere tweedehandssites te vinden!

En na je verwonding?

Nu is je verwonding of botbreuk helemaal genezen, maar zit je toch met een verbandschoen. Je kan ze natuurlijk in de kast bewaren voor het geval dat het weer voorkomt dat iemand geopereerd wordt aan het been of wanneer je een been hebt gebroken, maar heel snel zal dit niet gebeuren. Dan kan je andere mensen ook aan het gemak van een verbandschoen helpen door het tweedehands te verkopen via een bijpassende site. Ook zullen ziekenhuizen oude verbandschoenen misschien wel innemen om bepaalde onderdelen of de schoen zelf te hergebruiken, maar dit kan je uiteraard navragen bij het ziekenhuis bij jou in de buurt. Er zijn genoeg opties om aan een verbandschoen te komen en deze weer te verkopen, dus schroom niet wanneer het je handig lijkt er eentje aan te schaffen voor je gemak!