Dit zijn de vijf beste vliegtuigmaatschappijen ter wereld

De vliegreis naar je vakantiebestemming is een belangrijk onderdeel van je vakantie. Bij een fijne vliegreis met goede service begint je vakantie al op je luchthaven van vertrek. Wil je vakanties de beste zonvakanties met elkaar vergelijken om de beste reiservaring te behalen?? Dan kan kiezen voor een bepaalde vliegtuigmaatschappij doorslaggevend zijn!

De volgende vijf vliegtuigmaatschappijen zijn verkozen aan de hand van onderzoek van de organisatie AirHelp. AirHelp heeft meer dan 70 vliegtuigmaatschappijen beoordeeld. In de ranking wordt niet alleen rekening gehouden met prijzen van vliegtickets maar ook met de service van vliegtuigmaatschappijen, het tijdschema en de punctualiteit van de maatschappijen en de manier waarop de klantenservice reizigers behandelt wanneer er problemen optreden. In deze blog lees je de vijf beste vliegtuigmaatschappijen, die jou naar unieke vakantiebestemmingen kunnen leiden!

De top 5

Sinds 2019 is Qatar Airways verkozen tot de beste vliegtuigmaatschappij ter wereld. Voorheen was dit Singapore Airlines, maar deze eindigde in 2019 op een vierde plek. Qatar Airways heeft de beste klantwaarderingen en scoort het beste op ticketprijzen, service en punctualiteit. Een van de redenen dat Qatar zo goed scoort is hun service bij het afhandelen van vluchtvertraging verzoeken. Reizigers ontvangen bij langdurige vertraging snel en gemakkelijk hun geld terug.

Lufthansa eindigt op de tweede plaats in de ranking met een cijfer van 8,6. Op punctualiteit scoort Lufthansa iets minder maar op de andere criteria erg hoog.

Etihad Airways staat op de derde plaats in de ranking. Etihad Airways heeft een relatief laag klant waarderingscijfer van een 7,5. Toch weet deze maatschappij goed te compenseren met punctualiteit en service waardoor ze gemiddeld een 8,5 scoren.

De vierde plaats in de ranking is voor Singapore Airlines. Voorheen stonden zij op de eerste plaats. Over het algemeen scoort Singapore goed op alle punten. De service van Singapore Airlines bij vertragingsclaims kan echter verbeterd worden. Daarom zakken ze dit jaar enkele plaatsen in de lijst.

South African Airways eindigt op de vijfde plaats. Wat betreft service scoort African Airways iets minder dan de top 4 van de lijst. De maatschappij compenseert echter met een ruime 8 op punctualiteit en klantwaardering.

De beste Nederlandse vliegtuigmaatschappij

Wil je graag met een Nederlandse vliegtuigmaatschappij vliegen, bijvoorbeeld om de Nederlandse economie wat extra te steunen? Kies dan voor KLM! De KLM komt in de ranking als beste Nederlandse maatschappij uit de test. KLM scoort een 8,0 wat zorgt voor een elfde plek in de wereldwijde ranking.

Conclusie

Dit waren de vijf beste vliegtuigmaatschappijen ter wereld volgens AirHelp. Wil je zonvakanties met elkaar vergelijken, onthoud deze vliegtuigmaatschappijen dan voortaan. Samen brengen deze vijf maatschappijen je naar unieke vakantiebestemmingen. Veel reisplezier!