Dit zijn de voordelen van een creditcard

creditcard

Vrijwel iedereen doet dagelijks betalingen. Deze betalingen kun je op meerdere manieren uitvoeren. Zo kun je ervoor kiezen om alles cash te betalen, maar vinden de meeste mensen het niet prettig om met veel contant geld over straat te lopen. Wanneer dit ook bij jou het geval is, heb je keuze uit meerdere betalingsmethodes. Zo kun je betalingen doen met een pinpas, maar ook met een creditcard. Aan betalen met een creditcard zitten meerdere voordelen verbonden.

De voordelen in gebruik

Een groot voordeel van een creditcard is dat deze wereldwijd gebruikt kan worden. Zo kun je hier in Nederland betalen met een creditcard, maar kun je daarnaast ook betalingen in Afrika doen met een creditcard. Naast dat je een creditcard vrijwel overal kunt gebruiken, zorgt een creditcard er ook voor dat je veilig kunt winkelen. Zo kun je wanneer je online een aankoop doet en hier iets misgaat, deze betaling annuleren. Ten opzichte van een bankoverschift werkt dit stukken eenvoudiger.

Het gemak met betalen

Naast dat je een creditcard zowel online als offline vrijwel overal kunt gebruiken, zitten er nog meer voordelen verbonden aan een creditcard. Een groot voordeel van een creditcard is dat je hiermee achteraf kunt betalen. Bij veel creditcards hoef je pas aan het eind van de maand de koop te betalen. Naast dat je ervoor kunt kiezen om aan het eind van elke maand te betalen, kun je er ook voor kiezen om de betaling langer uit te stellen. Wanneer je hiervoor kiest krijg je wel te maken met rente dat over het bedrag wordt gerekend.

Ideale hulp

Een ander erg groot voordeel van een creditcard is dat je altijd kunt rekenen op de klantenservice. Zo is de klantenservice 24 uur per dag open en zal je hierdoor niet snel in de problemen komen. Daarnaast wordt de klantenservice van veel credtcardaanbieders als erg prettig ervaren.

Een creditcard als borg gebruiken

Naast de hierboven genoemde voordelen, zitten er ook nog andere voordelen verbonden aan een creditcard. Zo kan een creditcard bijvoorbeeld in een hotel dienen als borg. Zo reseveren zij een bepaald bedrag op de creditcard en mocht er iets misgaan, dan wordt dit bedrag automatisch overgeboekt. Hierdoor hoef je dus niet vooraf een flinke stapel geld neer te leggen die je zeer waarschijnlijk later weer mee terug kan nemen. Ten opzichte van hoe dit normaal in zijn werk gaat is dit stukken prettiger.

Een bedrag lenen

Een ander voordeel van een creditcard is dat je hiermee ook grote bedragen kunt lenen. Zo zijn er mensen die met behulp van een creditcard toch hun geliefde auto kunnen kopen. Het is hierbij wel verstandig om te kijken naar welke regeling je kan treffen. Zo zal je hiervoor vooraf contact moeten leggen met de desbetreffende creditcard aanbieder. Dit zodat je duidelijkheid hebt en niet voor onverwachte kosten komt te staan. Wel is dit een erg prettige manier van geld lenen en maken tegenwoordig erg veel mensen hier gebruik van.