Dit zijn de voordelen van een prepaid simkaart

prepaid sim

Veel mensen kiezen ervoor om een telefoon te kopen op afbetaling. Een telefoon op afbetaling is een abonnement waarbij je maandelijks voor zowel het toestel als het tegoed van je abonnement betaald. Dit is een onverstandige en onnodig dure keuze. Je kunt er namelijk beter voor kiezen om een telefoon los aan te schaffen en een prepaid abonnement af te sluiten, hier zitten veel voordelen aan verbonden ten opzichte van een telefoon abonnement. In dit artikel worden deze voordelen uitgebreid behandeld, zodat jij in de toekomst mogelijk een hoop geld kunt besparen op je telefoon en de bijkomende kosten.

Een sim-only abonnement is een stuk voordeliger

Om te beginnen is het bij een telefoon abonnement qua prijs vrijwel altijd ongunstig. Op het moment dat jij een toestel op afbetaling koopt betaal je altijd rente over je lening. Dit wordt misschien niet aangegeven maar de uiteindelijke prijs die je kwijt bent aan het toestel zal in bijna ieder geval hoger liggen dan de nieuwprijs van het toestel op het moment dat je het abonnement afsluit. Dit betekent dat je meer geld voor het toestel betaald en dit is erg overbodig.

Geen kans op een bkr-registratie

Naast het feit dat een los toestel veel goedkoper is, is het ook nog eens zo dat je bij de aankoop op afbetaling boven de 250 euro mogelijk een bkr-registratie krijgt. Een bkr-registratie kan zowel positief als negatief zijn. Pas als je een negatieve bkr-registratie hebt kamp je met een probleem. Indien je een negatieve bkr-registratie hebt kun je problemen ervaren bij het vinden van een hypotheek aanbieder. Om dit te voorkomen ben je genoodzaakt om iedere maand op tijd het precieze bedrag voor je toestel inclusief je abonnement over te maken. Voor studenten kan dit erg lastig zijn en hierom is het afsluiten van deze lening onverstandig. Bij een prepaid simkaart ervaar je dit niet, want je hebt het toestel al betaald. Hierom kun je beter een sim-only abonnement nemen. Een goede website waar je prepaid simkaarten kunt kopen is prepaidsimkaarten.net.

Je betaalt niet voor een toestel als je het toestel niet gebruikt

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je telefoon kapot gaat. Dit is erg vervelend, maar het is in sommige situaties niet te voorkomen. Indien dit het geval is en je een telefoon abonnement zit kamp je met een groot probleem. Je moet nu namelijk totdat het contract afgelopen is doorbetalen voor een telefoon die kapot is, en dus niet gebruikt wordt. Dit is erg zonde weggegooid geld en hierom kun je beter kiezen voor een sim-only abonnement. Als hierbij je telefoon kapot gaat is het natuurlijk ook erg vervelend, maar je zult hierdoor niet maandelijks met onnodige kosten zitten.

Prijsverschil en nummerbehoud

Tot slot is een som-only abonnement vaak ook nog eens goedkoper dan een gewoon abonnement bij een provider. Daarnaast is nummerbehoud door middel van een simkaart veel makkelijker. Je kunt de simkaart namelijk gemakkelijk in een ander toestel stoppen en je zult dan hetzelfde nummer behouden.