Een afscheid collega is onvergetelijk als je kunst cadeau geeft

sculpturen

In je professionele leven zal je er vroeg of laat mee te maken krijgen: een afscheid collega. Bij de ene collega zal dit je waarschijnlijk meer doen dan bij de ander, maar het blijft een feit dat er iemand vertrekt waarmee je soms jaren hebt samengewerkt. Het is gemakkelijk om te vergeten hoeveel tijd van je leven je met collega’s doorbrengt en gaat er iemand weg dan is dat toch een gemis. Een passend cadeau is bij een afscheid collega dan essentieel en ook bijzonder moeilijk te vinden. Kunst is dan een goede keuze.

Het perfecte cadeau voor een afscheid collega

Een afscheid brengt vaak tegenovergestelde emoties met zich mee. Allereerst ben je verdrietig en soms ook een beetje jaloers. Deze persoon gaat verder terwijl jij achterblijft. Tegelijkertijd ben je blij voor je collega, ben je trots op wat jullie samen voor elkaar hebben gekregen en wil je dat hij of zijn een spannend nieuw hoofdstuk in het leven tegemoet gaat. Je wilt waardering uitspreken en succes wensen en dat alles moet je doen met één cadeau. Het is wel duidelijk dat een fles wijn, een cadeaubon of een pennenset dan niet voldoende zijn.

Geef kunst cadeau

Wil je alles kunnen zeggen met één cadeau, dan is kunst een perfecte manier om dat mee te doen. Een mooi bronzen beeld of sculptuur spreekt emoties uit en kan in de tuin worden geplaatst. Je collega zal dan regelmatig terugdenken aan het afscheid en jullie samenwerking. Een schilderij of een foto voor aan de muur heeft hetzelfde effect. Het is vooral belangrijk dat je met het cadeau de juiste dingen zegt en dat je niet hoeft toe te lichten wat dat is. Het is dus tijd om het beste kunstwerk te vinden voor het afscheid van jouw collega.

Een galerie zoeken

De eerste stap die je neemt is te onderzoeken welke galerieën er in jouw omgeving zijn. Je bekijkt de kunst alvast online en maakt zo een selectie van geschikte kunstenaars. Vervolgens ga je deze galerieën bezoeken en daar maak je natuurlijk een leuk dagje uit van. Wil je dat je collega het cadeau ook ophangt of neerzet, dan kies je wel een kunstenaar uit die past bij zijn of haar smaak en stijl. Het is ook mogelijk dat je wel de kunstenaar vindt, maar niet het cadeau. In dat geval laat je het cadeau voor het afscheid van je collega door de kunstenaar op maat maken. Je haalt dan echt iets unieks in huis en iets wat perfect past bij de gelegenheid.

Maak het afscheid collega nog persoonlijker

Je maakt het cadeau voor het afscheid collega nog persoonlijker als je hier een plaatje bij laat plaatsen of een kaartje erbij doet. Veel galerieën doen dat voor je. Zet er een mooie boodschap op en je collega krijgt nog meer het gevoel dat jullie aan hem of haar hebben gedacht. Ze gaan met een goed gevoel naar huis en beginnen met goede moed aan het nieuwe hoofdstuk in hun leven.