Een animatie laten maken. Waarom zou je dat doen?

animatie laten maken

Je wilt iets op je website laten zien maar niet door middel van een simpele foto. Eigenlijk zou jij dit willen door middel van een animatie. Het zelf maken is een hele klus en daar moet je echt wel wat vanaf weten. Waar kun je terecht voor een goede animatie laten maken?

Waarom laat je een animatie maken?

Een animatie laten maken dat doe je met een reden. Je wilt een product extra uitlichten en ervoor zorgen dat het ook echt opvalt op jouw website. Je wilt de bezoeker van jouw website een extra boodschap meegeven. Bij Donker Media kun je dit laten doen. Zijn echte professionals op het gebied van het maken van animaties.

Wat is een animatie?

We hebben het nu wel over een animatie maar wat is het nu eigenlijk precies? Een animatie is een kort filmpje met een duidelijke boodschap. Vaak komt informatie die je brengt naar de kijker toe alleen in woorden niet duidelijk genoeg over. Dit kan met een animatie veel beter. Doordat je de boodschap dan visueel maakt blijft het beter hangen bij de lezer, in dit geval kijker.

Hoe wordt een animatie gemaakt?

Om een animatie te kunnen maken gaat er een heel proces aan vooraf. Er wordt eerst een script geschreven met daarin de belangrijkste punten die net even wat meer aandacht nodig hebben. Zodra dat dit is gedaan gaan ze een stapje verder om het te visualiseren. Dit is het belangrijkste deel van de animatie. Deze moet er immers voor zorgen dat de boodschap die de animatie over moet gaan brengen ook echt duidelijk is voor de kijker en blijft hangen.

Wat is het doel van een animatie

Het doel van het laten maken van een animatie is dat de boodschap duidelijk gemaakt moet worden. Met een animatie is er een op betere manier uitleg te geven over bepaalde producten of diensten. Tevens kan een animatie ook geplaatst worden op streamingdiensten waardoor je een nog breder publiek kunt bereiken. Een animatie kan ook heel goed gebruikt worden tijdens een presentatie naar klanten toe.

De voordelen van een animatie laten maken

Het laten maken en daarna tonen van een animatie heeft een aantal voordelen. Je kunt nu op een duidelijke manier de boodschap overbrengen naar de kijker toe. In de animatie kun je gebruik laten maken van de huisstijl zodat de animatie goed op je website past. Een presentatie kun je makkelijk laten zien wanneer je bijvoorbeeld op en beurs staat of je een presentatie hebt voor een groep. Door middel van het laten maken van een animatie heb je vaak sneller het doet voor ogen en dat is het op een goede manier informatie verstrekken naar de kijker toe.

Animaties worden ook wel instructievideo’s genoemd. Deze kunnen heel goed aan klanten, personeel, cliënten, studenten en nog veel meer doelgroepen getoond worden. De informatie in een instructievideo blijft langer hangen dan een stuk tekst.