Een eigen onderneming opzetten, zo doe je dat!

Je hebt besloten om een eigen onderneming op te zetten. Dat is natuurlijk super leuk en een uitdagende stap die je in jouw leven zal zetten. Je hebt een heel tof idee dat je graag wilt uitwerken om daar inkomen mee te genereren, maar je hebt weinig verstand van de ondernemingswereld. Wil je graag meer informatie? Lees dan gauw verder voor een eerste indruk!

De eerste stappen

Allereerst is het belangrijk om jouw idee zo goed mogelijk uit te werken. Zo maak je voor jezelf duidelijk wat precies het plan is en wat er allemaal bij komt kijken. Als je het duidelijk voor jezelf hebt, kun je jouw idee ook makkelijker aan anderen uitleggen. Zo kun je beter om feedback en tips vragen, maar het is ook verstandig om alles goed op een rijtje te hebben als je onverwachts de kans krijgt om jouw idee te pitchen bij iemand die wat voor je kan betekenen. Daarnaast is het belangrijk om in te schatten hoe jouw huidige situatie eruit ziet. Heb je bijvoorbeeld een fulltime baan en daarnaast kinderen? Dan heb je waarschijnlijk minder tijd om aan jouw eigen onderneming te werken dan iemand die nog niet afgestudeerd is. Wat jouw situatie ook is, het is belangrijk om de beschikbare tijd in kaart te brengen. Zo kun je ook beter een planning maken voor de loopplan van jouw bedrijf.

Zo ben je zeker van jouw inkomsten

Ben je al een tijdje bezig met jouw bedrijf en begin je net jouw eerst klanten binnen te halen? Dan heb je een geweldig mijlpaal behaald! Om ervoor te zorgen dat het geld dat jouw klanten je moeten betalen ook echt betaald wordt, maak je duidelijke afspraken over de uiterste datum waarop het bedrag binnen moet zijn. Helaas komt het wel eens voor dat klanten niet betalen. Een incassobureau kan er dan voor zorgen dat het verschuldigde bedrag tóch bij jou terecht komt. Maar welke moet je kiezen? Er zijn immers zo veel verschillende aanbieders. Het helpt om reviews te lezen en ook kritisch naar de website van het incassobureau te kijken. Kijk ook altijd of er echte juristen werkzaam zijn bij het bedrijf. In principe kan iedereen een bureau opstarten en je wilt natuurlijk met mensen werken die verstand van zaken hebben.

Zie je door de bomen het bos niet meer sinds je op zoek bent naar een geschikt incassobureau? Neem dan een kijkje op de site van Juristu.