Een familieweekend in de Ardennen boeken

familieweekend ardennen

Er zijn ontzettend veel Nederlandse en Belgische families die eens per jaar een gezellig familieweekend organiseren. Doordat veel mensen de ruimte niet zullen hebben om de complete familie thuis te ontvangen, is het verstandig om naar een externe locatie te zoeken. Hoewel er in Nederland talloze mooie plekken zijn voor een familieweekend, kan het ook het overwegen waard zijn om net over de grens te kijken! Zo heb je in Duitsland bijvoorbeeld Winterberg, wat zeker tijdens de wintermaanden een bijzonder populair vakantieoord is onder Nederlanders. Minstens zo populair zijn ook de Ardennen, die je net over de Belgische grens vindt. In dit artikel vertellen we je meer over het organiseren van een familieweekend in de Ardennen. Ben jij hier al eens geweest?

Geschikte accommodaties voor de hele familie

Tijdens een familieweekend heb je verschillende mogelijkheden om te overnachten. Om niet afhankelijk te zijn van het weer, wordt afgeraden om campingplaatsen te boeken. Een goed alternatief voor een camping is een bungalowpark. Je hebt op een bungalowpark meer mogelijkheden en vrijheid dan in een hotel. Daarbij zijn bungalows vrijwel altijd van een keuken voorzien, zodat je zelf kunt koken in plaats van dagelijks uiteten te moeten gaan. Bij het boeken van een bungalow is het verstandig om per familie een losse bungalow te huren. Vaak zijn de grootste bungalows te klein voor een complete familie. Het is vervelend als je voortdurend op elkaars lip zit tijdens het weekendje weg.

Huur een complete vakantievilla voor je familie

Wil je toch met z’n allen overnachten in dezelfde accommodatie? In dat geval kan het huren van een vakantievilla in de Ardennen het overwegen waard zijn. Zo’n vakantievilla wordt op verschillende platforms aangeboden en zijn vaak eigendom van particuliere verhuurders. Door de vakantievilla te verhuren kunnen zij een deel van hun investering in deze woning terugverdienen. Door al vroeg in het jaar naar een geschikte vakantievilla te zoeken, profiteer je van aantrekkelijke kortingen en heb je de ruimste keuze.

Leuke activiteiten in de Ardennen ondernemen

Een familieweekend is natuurlijk niet compleet zonder leuke activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een spannende wandeltocht in het donker door de Ardennen, een sportieve fietstocht op de mountainbike, enzovoorts. De Ardennen heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van sport en spel! Zoek voor vertrek alvast naar uitdagende routes en kijk op welke plekken je georganiseerde uitjes kunt reserveren voor de hele familie.