Een pokerset kopen kan je met elk budget

Pokeren is tegenwoordig wereldwijd razend populair. En dat voor een kaartspel dat al in de 16e eeuw is uitgevonden. Van oorsprong werd het spel niet met vijf maar met drie kaarten gespeeld, maar later in de 17e eeuw is dat naar het huidige spel ontwikkeld en zijn er in de basis geen veranderingen meer aangebracht. Waar er toen vooral tijdens de koloniale tijden het als gezelschapsspel werd gezien, werd in de jaren erna er een gokspel van gemaakt en werd er steeds vaker geld in gezet. Vandaag de dag kennen we pokeren nog steeds als een gezelschapsspel maar ook als een echte sport waarbij je grof geld kan winnen of verliezen. Maar voordat je daaraantoe bent moet je natuurlijk oefenen en dat kan het beste met een pokerset kopenen dan thuis beginnen. En het mooie is: dat kan met elk budget.

Wat zijn de regels van het pokeren?

De regels van pokeren zijn niet zo heel ingewikkeld als je ze eenmaal kent en dat hoeft je er ook niet van te weerhouden om een pokerset kopen. Het is wel een kaartspel waar je in moet investeren om het te leren spelen. Het begint al bij de verschillende vormen van poker, want dan zit er verschil in regels. Je kan daarnaast ook pokeren tegen andere mensen, of juist tegen een machine en natuurlijk de klassieke vorm tegen andere mensen.

De meest bekende versie van het pokeren is de Texas hold ‘em. Er zijn verschillende kaartcombinaties die je kan maken met de kaarten die je in je hand hebt in combinatie met de kaarten die open op tafel worden gelegd. Het is de bedoeling om de hoogst haalbare score bij elkaar te krijgen en hierop het meeste geld in te zetten. De bekende ‘Royal Flush’ is vijf kaarten van hetzelfde soort waarbij de aas, heer, vrouw, boer en tien elkaar opvolgen. De ‘High Card’ is de laagste combinatie die je kan hebben waarbij geen enkele kaart aansluit bij een andere kaart. Ertussen zitten nog veel verschillende mogelijkheden zoals one pair, two pair, three of a kind, straight, flush, full house, straight flush, full house en four of a kind.

Wat zit er in een set als je een pokerset kopen gaat?

Als je een pokerset kopen gaat dan is het belangrijk dat je voor een complete set kiest als het je eerste aankoop is. Je hebt namelijk niets aan een halve set om te oefenen. Er zijn sets met chips, fiches maar ook sets waarbij zelfs een kaartmachine inclusief is. Uiteraard is elke keuze en extra van invloed op de prijs, maar zoals gezegd is er voor elk budget een pokerset te koop. Voor een complete pokerset heb je op z’n minst het volgende nodig:

  • Chips
  • Dealerbutton
  • Button Small Blind
  • Button Big Blind
  • Set kaarten

Als je met maximaal 6 personen wil spelen dan heb je genoeg aan een set van 300 chips. Wil je met 10 mensen spelen? Ga dan voor een set met 1000 chips om niet te kort te komen. Ook zit er verschil in kwaliteit van de sets. Duurdere sets zijn vaak met zwaardere chips, soms zelfs van keramisch materiaal. Het is afhankelijk van de hoeveelheid en intensiteit die je gaat spelen of je voor een hoge kwaliteit wilt gaan of dat je een lichtere kwaliteit ook voldoende vindt. Je kan hier dus je pokerset kopen op afstemmen.