Een refurbished iPhone X kopen

Apple maakt al sinds 2007 geweldige smartphones. Ook de iPhone X is weer erg begerenswaardig, dus het is logisch dat je er graag één zou willen hebben. Maar de iPhone X is alleen niet bepaald goedkoop. Wil je graag een iPhone X kopen maar vind jouw portemonnee €800,- voor een nieuwe telefoon even niet zo’n goed idee? Dan kun je misschien denken aan een refurbished iPhone X.

Wat is het verschil tussen een tweedehands- en refurbished iPhone X?

Vraag je je misschien af wat nu eigenlijk het verschil is tussen een tweedehands telefoon en een refurbished model? In beide gevallen is de telefoon eerder van iemand anders geweest, die de telefoon weer heeft ingeleverd bij de winkel. Meestal leveren mensen hun oude toestel in als ze een nieuw model kopen, omdat je bij Apple dan vaak korting krijgt op het nieuwe model. Eigenlijk is het zonde om deze telefoons die vaak het gewoon nog prima doen meteen weg te gooien. Doordat iPhones van een hoogwaardige kwaliteit zijn vallen ze ook goed te hergebruiken. Je kunt zo’ n telefoon meteen verkopen in de staat waarin hij is ingeleverd. Dan is het een tweedehands telefoon. Maar bij een refurbished model wordt de telefoon zorgvuldig nagekeken en schoongemaakt. Alle data wordt verwijderd en de iPhone wordt helemaal hersteld zodat hij weer zo goed als nieuw is. Daarom krijg je ook garantie op een refurbished telefoon, in tegenstelling tot een tweedehands model.

Het voordeel van een refurbished iPhone X

Een refurbished iPhone X is dus eigenlijk zo goed als nieuw. Misschien heeft de telefoon in uiterlijk wat hele kleine gebruikssporen, maar het grote voordeel is dat je niet de nieuwprijs betaald. Je kunt namelijk al vanaf €500,- een refurbished iPhone X kopen. Bijvoorbeeld bij Mobico. En dat scheelt toch bijna de helft met een gloednieuw exemplaar. Bovendien krijg je net als bij een nieuw exemplaar ook garantie op een refurbished iPhone. Meestal is dat 24 maanden garantie op de hardware en 12 maanden garantie op de batterij. Daarnaast is er vaak ook technische ondersteuning vanuit de winkel waar je de telefoon hebt gekocht. Je kunt dus altijd terug met de telefoon als er wat mee aan de hand mocht zijn, of als je vragen hebt.

Je bent dus een heel stuk voordeliger uit met een refurbished iPhone X

Refurbished is beter voor het milieu

Kiezen voor een refurbished iPhone X in plaats van een nieuw exemplaar is ook nog eens beter voor het milieu. Je creëert namelijk minder afval en CO2 uitstoot door voor een gebruikte telefoon te kiezen. Want zeg nu eerlijk, hoeveel telefoons heb jij al gekocht en weggedaan? Als je bedenkt hoeveel mensen wereldwijd net als jij regelmatig telefoons weggooien dan is dat inmiddels een immens grote berg. Maar door een refurbished iPhone te kopen help jij in ieder geval mee om deze berg niet nog groter te maken dan dat hij al is. Je bent dus niet alleen voordeliger uit, maar je doet ook nog een goede daad door voor een refurbished iPhone X te kiezen.