Een studie laptop of pc huren

Als student weet je hoe lastig het is om financieel grote uitgaven te doen. De basisbeurs heeft niet de omvang om een laptop te kunnen aanschaffen. Daarnaast wil je als student ook niet geconfronteerd worden met een hoge studieschuld als je klaar bent met je opleiding. Misschien is het daarom een goed idee om eens te kijken of het huren van een studie pc niet een goede optie kan zijn.

Voordelen van huren

Het grootste voordeel van het huren van een PC is dat je direct beschikking hebt over een PC die geschikt is om te gebruiken tijdens je studie. Daarnaast is een voordeel dat er in geval van problemen met de laptop je direct ondersteuning krijgt zodat je studieresultaten niet hoeven te lijden door het missen van een laptop of pc om je opdrachten te kunnen inleveren. Verder is het voordeel dat je exact weet wat de kosten zijn om gedurende een periode een laptop, een PC of een tablet te huren. 

Hoe werkt het eigenlijk?

Een laptop huren is vrij eenvoudig. Er zijn aanbieders te vinden die deze service aanbieden. Het principe is vaak hetzelfde: na het betalen van een borg en de kosten van het huren, beschik je vrij snel over een laptop die met software zelf is samen te stellen. De laptops zijn geschikt voor tekstverwerking en internet en gecontroleerd zodat je weet dat de laptop geschikt is om tijdens je studie te gebruiken. Als je de laptop hebt, betaal je per maand een vast bedrag wat afhankelijk is van welk apparaat je huurt. Afhankelijk van de duur van je contract is dit na die periode per maand opzegbaar.

PC, laptop of iPad

Veel studierichtingen stellen specifieke eisen aan een PC of laptop. Bij sommige opleidingen gebruikt men zelfs een iPad die tijdens de studie verplicht is. Het is daarom goed om te weten dat je bij de meeste aanbieders ook voor een iPad terecht kan waardoor de kosten van de aanschaf bespaard kunnen worden. Een situatie die voor een student altijd prettig is omdat de kosten van studeren hoog genoeg zijn en als er op deze manier geld bespaard kan worden is dit een prettige bijkomstigheid.