Er is post!

Maar hoe is die post? Als in, hoe komt die aan? Zeker voor ondernemers is dat een belangrijk vraagstuk. Want je kunt nog zo’n goeie retourregeling hanteren, de eerste indruk moet direct goed zijn.

Want zeker in deze digitale tijden zijn de beoordelingen en ervaringen van klanten cruciaal. Zijn die overwegend positief? Dan kun je rekenen op een stroom nieuwe bestellingen. Schort er volgens de reageerders flink wat aan, bijvoorbeeld de staat waarin bestellingen worden ontvangen? Dan loopt het aantal klanten vaak flink terug. Tenminste, als je pech hebt.

Dat zijn hoe dan ook risico’s die je absoluut niet wilt lopen. In plaats daarvan zorg je dat alles, van bestellen tot ontvangst van een pakket, volledig op rolletjes loopt. Het liefste zit er tussen afrekenen en bezorging ook zo min mogelijk tijd, want dat wordt altijd zeer gewaardeerd. Maar zowel de verpakking als de inhoud mogen dan natuurlijk niet door de mangel zijn gehaald. En hoe je het ook wendt of keert, dat is uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid!

Jij bent immers met die specifieke bezorgingsdienst in zee gegaan. Kortom, jij hebt alle kanalen uitgekozen via waar het pakket werd verzonden. Dus mocht het in die tussentijd nog risico’s lopen, dan kan het maar beter overal op voorbereid zijn. Oftewel, je hebt stevige verzendmaterialen nodig van de allerhoogste kwaliteit.

Verzendmaterialen

Wat voor verpakkingen je ook nodig hebt, zorg dat ze aan al jouw wensen en eisen voldoen. Daar mag je best streng in zijn, hoor. De dikte van het karton is bijvoorbeeld erg belangrijk om te bepalen. Hoe kwetsbaarder de inhoud, hoe steviger de verpakking dient te zijn. Kortom, je verzendmaterialen moeten tegen een behoorlijk stootje kunnen. Uiteraard hoop je dat je pakketten niet op de proef gesteld hoeven te worden, maar je neemt liever het zekere voor het onzekere.

Ben je als ondernemer vaak bezig met het verzenden van pakketten? Dan is het nooit een verkeerd idee om een voorraadje op te slaan. Maar dan het liefste wel op een droge en veilige plek, zodat de kwetsbaarheid van het karton niet vergroot wordt. Anders kun je de veiligheid van je verzendingen al helemaal niet garanderen!

Verpakkingen op maat

Zowel qua uiterlijk als uitstraling van je verzendmaterialen wil jij op je wenken bediend worden. En ook qua formaat van je dozen, enveloppen en kokers: het liefste is die volledig aangepast op de producten die je wilt versturen. Kortom, een doos op maat is wel zo fijn. Reden genoeg om in zee te gaan met een leverancier en producent die daadwerkelijk kan leveren waar jij heel specifiek om vraagt. Bedenk, jouw reputatie staat op het spel. Laat daarom absoluut niets aan het toeval over wanneer het op verpakkingsmaterialen aankomt!