Fietsendrager kopen: waar moet je op letten?

Er zijn verschillende redenen waarom jij een fietsendrager zou kunnen kopen. Zo kun je er een aanschaffen als jij binnenkort van plan bent om op vakantie te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld naar de camping gaat, dan kan het leuk zijn als je af en toe met de fiets op pad kunt. Vaak kun je namelijk met de fiets op mooie plekken komen waar je met de auto niet of heel moeilijk kunt komen.

Hoeveel fietsen kunnen op de drager?

Wanneer je een fietsendrager gaat aanschaffen is het belangrijk om je van tevoren af te vragen hoeveel fietsen je op de fietsendrager wilt kunnen vervoeren. Er zijn verschillende fietsendragers die vier fietsen kunnen dragen. Is dit voor jou teveel dan bestaan er ook dragers voor één of twee fietsen. Een merk wat zowel fietsendragers verkoopt voor vier fietsen als voor twee is Thule. Een thule fietsendrager is van een goede kwaliteit en is niet schrikbarend duur. Dit is natuurlijk niet het enige merk wat fietsendragers verkoopt, maar wel een van de wat bekendere.

Waar kun je de fietsendragers aanschaffen

Als je een fietsendrager wilt aanschaffen, dan kun je dit in een fysieke winkel doen of online. Fietsendragers zijn tegenwoordig ook gemakkelijk online te bestellen, vaak krijg je ze dan binnen een paar dagen al binnen. Bovendien heb je online veel keus en heb je gegarandeerd de laagste prijs Het risico wat je loopt met online bestellen is dat deze toch niet helemaal naar jouw wensen is wanneer je hem in het echt ziet. Je zult hem dan terug moeten sturen en dat kan soms best onhandig zijn.

Een fietsendrager kun je natuurlijk ook in een winkel kopen, het voordeel van in een winkel kopen is dat je de drager kunt vergelijken met een aantal andere fietsendragers die de winkel ook aanbiedt. Op die manier weet je zeker dat je de juiste drager koopt. Het risico wat je loopt met in een winkel kopen is dat je een beperkte keus hebt en dat je misschien niet de laagste prijs betaald.

Het is slim om de voor en nadelen met elkaar af te wegen van zowel een fysieke winkel als online bestellen. Waar jij voor kiest is afhankelijk van wat je zelf fijn en belangrijk vindt.

Het gewicht van een fietsendrager kan verschillen

Iets waar je goed op moet letten als je een fietsendrager gaat aanschaffen is het gewicht. Afhankelijk van hoe groot de fietsendrager is verschilt het gewicht ook. Een tweepersoons fietsendrager is beduidend lichter dan een vierpersoons fietsendrager. In principe hoeft het gewicht niet heel veel invloed te hebben op de auto, maar als jij een wat kleinere auto hebt dan kan een wat lichtere fietsendrager misschien toch iets fijner zijn.

Let wel op, hoe lichter de fietsendrager des te steviger je hem moet vastmaken. Dit heeft te maken met de wind. Iets wat heel licht is is vaak makkelijker vatbaar voor de wind en omdat een fietsendrager al achter een auto hangt is het dan wel belangrijk dat deze stevig vastzit.